Jornada Bellvei Negre

La novel·la guanyadora del certamen Bellvei negre, ambientada al Penedès

Jordi Frangioni obté el primer premi amb 'La còpia', i el finalista és Javier Molina amb 'Camino a Quetumal'

Redacció Bellvei 16-04-2019 13:26 Lectures 3305
La novel·la guanyadora del certamen Bellvei negre, ambientada al Penedès. Ajuntament de Bellvei

La novel·la guanyadora del certamen Bellvei negre, ambientada al Penedès. Ajuntament de Bellvei

La novel·la 'La còpia' de Jordi Frangioni, guanyadora de la tercera edició del certamen de novel·la Bellvei negre, està ambientada a Bellvei i al Penedès. Finalista a la segona edició del premi, Frangioni va trobar la inspiració per a la seva història a la visita al municipi l'any passat, per assistir a la 2a Jornada Bellvei Negre: “la llavor de la novel·la em va venir durant la visita guiada de la jornada de l'any passat. No em vaig poder estar d'arribar a casa i començar a escriure l'esquelet”. D'aquella visita guiada l'autor destaca que li va fer “molta gràcia” la història del carrer Dues províncies, que separa els municipis de Bellvei i Castellet i la Gornal, un a Tarragona i l'altre a Barcelona.

La història, que Frangioni avança que parla de “la vanitat humana”, arrenca “amb el desè concurs de novel·la Bellvei negre”. A banda de Bellvei, també hi apareixen altres municipis penedesencs com el Vendrell, Santa Margarida i els Monjos, o la zona del Montmell; i també hi apareix el Pla de Manlleu i Aiguamúrcia, de l'Alt Camp. “Els mossos que fan la investigació són de Vilafranca del Penedès”, explica Frangioni.

El premi de novel·la Bellvei Negre l'organitzen l'Ajuntament de Bellvei i l'editorial Gregal, amb la coordinació de Ramón Valls, i el suport de Jané Ventura, Xerigots de Vilafranca i l'Obrador del Vendrell. Frangioni, finalista de la segona edició del premi, rebrà 1000 euros i la publicació a Gregal de la seva novel·la en paper. El finalista d'aquesta edició ha estat Javier Molina, que veurà publicada la seva novel·la 'Camino a Quetumal' a Gregal en format llibre electrònic.


Èxit de la 3a Jornada Bellvei Negre

Una quarantena de persones van prendre part a la tercera edició de la jornada literària al voltant del certamen literari Bellvei negre el passat 6 d'abril. Es van acostar fins a Bellvei persones de tot el país i també un dels finalistes vingut des de Galícia. Com altres anys, una de les activitats paral·leles més celebrades va ser el maridatge de vins, formatges, i xocolata de l'Obrador del Vendrell, amb les explicacions dels professionals de Jané Ventura i Xerigots de Vilafranca, o la passejada comentada pel municipi. La jornada també va servir per presentar les últimes novel·les negres d'autors com Graziella Moreno, José Vaccaro, Maria Rosa Nogué, José Luis Muñoz, Xavier Borrell o el mateix Ramón Valls.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres