Recta final

El Consell Assessor de Turisme de Sitges celebra la darrera reunió del mandat

El Centre d’Interpretació de la Malvasia ha acollit aquesta setmana la darrera trobada del Mandat dels representants del Consell Assessor de Turisme

Redacció Sitges 05-05-2019 21:38 Lectures 1870
El Consell Assessor de Turisme celebra la darrera reunió del mandat. Ajuntament de Sitges

El Consell Assessor de Turisme celebra la darrera reunió del mandat. Ajuntament de Sitges

Els membres del Consell Assessor de Turisme han celebrat aquest dimarts la darrera reunió del mandat al nou Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges (CIM), un espai recuperat i revaloritzat ubicat a l’antic corral de la vila de l’Hospital Sant Joan Baptista. La coordinadora de la Unitat de recerca del Patrimoni Cultural de l’Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, Alba Gràcia, ha explicat que “es torna a recuperar l’ús públic d’aquest espai. Volem que sigui un pol d’activitat cultural i pedagògica”.

En aquesta darrera reunió s’ha presentant l’estudi de reputació ‘online’ de Sitges a través de les plataformes de referència turística Booking, Google i Tripadvisor s’han comptabilitzat un total de 105.311 comentaris sobre Sitges durant els anys 2017 i 2018. El coeficient de reputació global dels comentaris és de 8’3 sobre 10.

Durant la reunió s’ha donat a conèixer també el projecte arquitectònic de Can Milà on s’hi ubicarà el nou centre de visitants de Sitges, les instal·lacions de la regidoria de Turisme i un espai polivalent per a presentacions diverses. L’adequació de l’espai es farà en dues parts. La primera es començarà a executar a l’octubre i es fa amb un 50% de finançament del fons FEDER. El cost total de l’actuació és de 600.000€. Aquesta primera part inclou el centre de visitants i les oficines de turisme, així com l’adequació de la zona. Posteriorment, es farà la sala polivalent que estarà en un espai diferent.

Aquesta és la darrera trobada dels membres del Consell Assessor de Turisme d’aquest mandat. El Consell està integrat pels portaveus dels grups municipals i regidors de l’Ajuntament; un representant per cada sector turístic, entre els quals el dels càmpings, el turisme vacacional, el turisme de negocis, l’habitatge d’ús turístic; el Consorci del Patrimoni de Sitges, l’Associació Turística de Platges de Sitges, el Parc del Garraf, el Club de Golf, la promoció nàutica esportiva, la restauració i l’oci nocturn, a més de tècnics municipals.

Jornada de turisme de Sitges 'Intel·ligència turística de la destinació'

10 de maig, de 9h a 14h, Club de Golf Terramar

El departament de turisme de l’Ajuntament de Sitges organitza la jornada ‘Intel·ligència Turística de Sitges’ el proper 10 de maig, adreçada a professionals del sector turístic, on es presentarà l’estudi de l’impacte econòmic de l’activitat turística a Sitges, les mesures de l’Ajuntament de Sitges per regular els habitatges d’ús turístic, i les mesures previstes en el servei de recollida de residus i neteja viaria per a la campanya d’estiu a la vila.

També es parlarà sobre el compromís per a la sostenibilitat turística Biosphere a les comarques de Barcelona i s’informarà sobre les 15 accions de màrqueting que cal tenir en compte per poder implementar un pla de venda acurat i òptim. Durant la jornada, es presentarà l’estudi que s’ha dut a terme per poder promocionar Sitges com a destinació de casaments i per últim es recordarà el pla d’accions que desenvolupa aquest 2019 de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament.

L’objectiu de la jornada és donar a conèixer al sector i a tots els interessats els diferents resultats de diversos estudis que s’han liderat des de la regidoria, perquè els puguin utilitzar com a eines de de treball i per a la planificació de les seves estratègies.

Programa

09:00 - 09:30h RECEPCIÓ ASSISTENTS I ACREDITACIONS

09:30 - 09:45h BENVINGUDA a càrrec de:

Aurora Carbonell, Regidora de Promoció econòmica, turisme i platges de l’Ajuntament de Sitges
Josep Mª Farras, Membre de la Junta directiva del Club de Golf Terramar

09:45 - 10:15h ESTUDI DE L’IMPACTE ECONÒMIC DE L’ACTIVITAT TURÍSTICA A SITGES a càrrec de:

Àlvar Garola, Economista i co-director de Gabinet d’estudis econòmics
Àngels Garcia Hernandez, Arquitecta i co-directora de Gabinet d’estudis econòmics.

10:15 - 10:45h MESURES DE L’AJUNTAMENT DE SITGES PER REGULAR ELS HUTS a càrrec de:

Mercè López Feliu, directora de l’àrea de Promoció i Territori de l’Ajuntament de Sitges.

10:45 - 11:15h MESURES PREVISTES EN EL SERVEI DE RECOLLIDA DE RESIDUS I NETEJA VIARIA PER A LA CAMPANYA D’ESTIU a càrrec de:

Ona Riera, Tècnica de residus de l’Ajuntament de Sitges.

11:15 - 11:45h Pausa Café

11:45 - 12:15h COMPROMÍS PER A LA SOSTENIBILITAT TURÍSTICA BIOSPHERE A LES COMARQUES DE BARCELONA a càrrec de:

Mª Victòria Silverstein, Responsable de turisme de la Cambra de comerç de Barcelona

12:15 - 12:45h 15 ACCIONS DE MÀRQUETING PER VENDRE MÉS a càrrec de:

Tirso Maldonado, Emprenedor, consultor i docent especialitzat en turisme

12:45 - 13:15h PRESENTACIÓ DE L’ESTUDI DE CASAMENTS a càrrec de:

Marketa Stverakova, Directora de l’empresa Expertus turismo y ocio.

13:15 - 13:45h PLA D’ACCIÓ 2019 DE LA REGIDORIA DE TURISME a càrrec de:

Sira Puig, Cap de turisme de l’Ajuntament de Sitges.

13:45 - 14:00h TANCAMENT a càrrec de:

Josep Mª Gassó. President del Club de Golf Terramar
Miquel Forns, Batlle de Sitges.


Inscripció gratuïta. Per confirmar assistència, cal enviar un correu abans del 7 de maig a turisme@sitges.cat.

Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No