Mostra multisectorial

Les Fires de Maig de Vilafranca acolliran com a novetat el reconegut concurs Tastavins Penedès

Pere Regull: 'Des de l’Ajuntament treballem per portar gent perquè passegi i compri a Vilafranca. Les Fires de Maig són un element bàsic d’atracció de visitants'

Del 17 al 19 de maig, Vilafranca acollirà el tradicional certamen que ocuparà 17.000 m2 al recinte firal de la Zona Esportiva

Redacció Vilafranca del Penedès 07-05-2019 18:42 Lectures 2626
Les Fires de Maig de Vilafranca acolliran com a novetat el reconegut concurs Tastavins Penedès. Ajuntament de Vilafranca

Les Fires de Maig de Vilafranca acolliran com a novetat el reconegut concurs Tastavins Penedès. Ajuntament de Vilafranca

Aquest migdia s’ha presentat una nova edició de les tradicionals Fires de Maig que Vilafranca del Penedès celebrarà la setmana vinent, de divendres 17 a diumenge 19 de maig, al recinte firal de la Zona Esportiva. L’alcalde Pere Regull i el tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, acompanyats per diferents membres de la Comissió de Fires, han donat a conèixer les novetats de l’edició d’enguany en què destaca un any més la presència dels diversos sectors econòmics del territori: comerç i serveis (34%), automoció (32%), associacions i entitats (13%), maquinària agrícola (12%) i plaça del Vi-alimentació (9%), amb un total de 122 expositors. D’aquests un 79% són de la comarca del Penedès i un 85 de l’àmbit de la Vegueria. 17 expositors són nous. Els estands ocuparan una superfície firal de 17.000 m2, als quals se sumaran 20.000 m2 més de zona d’estacionament per a uns 2.350 vehicles, 10.000 m2 de zona d’atraccions i 50 parades d’artesans al llarg de l’avinguda Catalunya. Com cada any hi haurà el bus gratuït i el trenet que porten els visitants des del centre de la Vila a la Zona Esportiva.

El tinent d’alcalde Joan Manel Montfort ha destacat que les fires són “un magnífic aparador, un gran reflex de la vitalitat i diversitat de les empreses i els comerços del territori”. Montfort ha posat èmfasi en les jornades que cada any s’organitzen la setmana de les Fires com l’EcoSostenibleWine, la jornada d’INNOVI i la conferència inaugural, enguany a càrrec del president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre. La novetat d’enguany és la celebració del 53è concurs Tastavins Penedès que premia els millors vins i Clàssic Penedès de la DO Penedès, que tradicionalment es lliurava a Barcelona i que en aquesta ocasió es trasllada al territori. Serà divendres 17 de maig al vespre.

Els diferents membres de la comissió de fires que representen els diferents sectors han fet públiques les novetats de cadascun d’ells. El sector de l’automoció manté el sorteig de 3.000 € al qual opten els compradors d’un cotxe en el marc de les Fires i espera superar els 177 vehicles venuts l’any passat. Enguany s’hi presenten 32 marques, 2 més que al 2018, amb les nombroses novetats tecnològiques.

Pel que fa a la maquinària agrícola, s’hi exposaran un total de 15 marques, 3 més que l’any passat, consolidant-se i creixent un any més com la fira de referència a la demarcació de Barcelona.

Pel que fa a l’espai “plaça del Vi”, es podran tastar 35 referències de vins blancs, rosats i negres i Clàssic Penedès de 20 cellers, incrementant amb 6 i 4, respectivament, les de l’any passat.

Per cloure la presentació, l’alcalde Pere Regull ha destacat que la presència de gairebé un 80% d’empreses del Penedès, que “denota que hi ha moviment econòmic a la comarca”. L’alcalde ha insistit que “des de l’Ajuntament treballem per portar gent perquè passegi i compri a Vilafranca. Les Fires de Maig són un element bàsic d’atracció de visitants”. Per Regull el sector de l’empresa i del comerç “és el que crea riquesa i llocs de treball, paga impostos i fa que l’Ajuntament pugui fer moltes coses per al conjunt dels ciutadans. És fonamental que es guanyi la vida”.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No