Auxiliar de Vendes

Un alumne del Pla de Transició al Treball de Sant Pere de Ribes seleccionat per fer una estada d’Erasmus+ a França

És el quart any consecutiu que s’atorga aquesta beca a un alumne de Sant Pere de Ribes

Redacció Sant Pere de Ribes 09-05-2019 10:56 Lectures 1008
Un alumne del Pla de Transició al Treball de Sant Pere de Ribes seleccionat per fer una estada d’Erasmus+ a França. Ajt Sant Pere de Ribes

Un alumne del Pla de Transició al Treball de Sant Pere de Ribes seleccionat per fer una estada d’Erasmus+ a França. Ajt Sant Pere de Ribes

Una alumna del curs d’Auxiliar de Vendes, Oficina i Atenció al Públic en la modalitat PTT de Sant Pere de Ribes, Maria Catalina Ramos Arredondo, ha estat seleccionada per dur a terme una estada formativa a Bayonne, França. L’estada, que farà del 27 de maig al 20 de juny, és finançada per la Comunitat Europea mitjançant el programa Erasmus+ amb l’objectiu que l’alumnat seleccionat faci pràctiques a empreses franceses, a més de donar a conèixer un país i una cultura diferent. La beca també ofereix classes de francès, visites turístiques i activitats culturals.

Aquest és el quart any consecutiu que un alumne d’aquí se li atorga la beca Erasmus+. Des del PTT de Sant Pere de Ribes s’aposta per la participació de l’alumnat en activitats internacionals, donat que és una oportunitat personal i professional molt enriquidora per als joves.

Els Programes de Formació i Inserció (PFI) en modalitat Pla de Transició al Treball (PTT) s’adrecen a joves entre 16 i 21 anys que finalitzen l’etapa de l’ensenyament secundari obligatori sense haver obtingut el graduat en ESO. Al municipi es desenvolupen dos perfils professionals formatius: Auxiliar de Vendes, Oficina i Atenció al Públic i Auxiliar d’Hoteleria: Cuina i Serveis de Restauració. Els cursos, finançats per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, el departament d’Ensenyament de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, tenen una durada d’un any acadèmic, de setembre a juny, incloses 180 hores de Formació en Centres de Treball FCT (pràctiques en empresa). Aviat es publicarà informació sobre les preinscripcions pel curs 2019-2020.

Xerrada sobre la gestió de competències

Dins el Programa ocupacional de projectes innovadors i experimentals s’organitza una xerrada sobre “La gestió per competències” adreçada exclusivament a les empreses del sector d’Hostaleria de la Comarca del Garraf. La sessió tindrà lloc a la Sala de Plens de les Roquetes el dimarts 28 de maig a les 9.30 hores i anirà a càrrec de Pep Lozano, consultor expert en el model de Competències, que oferirà una visió sobre la utilitat de posar en pràctica aquest model de gestió empresarial. Per poder assistir-hi cal fer una inscripció prèvia en aquesta l’adreça electrònica garciams@santperederibes.cat.

Aquest projecte ocupacional comarcal té l’objectiu de donar suport a persones majors de 30 anys en situació d’atur o millora d’ocupació preferiblement del sector de l’Hostaleria i està liderat per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i amb col·laboració de l’Ajuntament de Sitges, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Consell Comarcal del Garraf.

Actualment també hi ha altres programes de formació destinats a millorar-ne la qualificació professional i la capacitat d’inserció al món laboral. El 2018 es va iniciar el Programa Garraf Singular que ofereix formació i pràctiques a joves interessats en el sector del turisme i el màrqueting; el Programa Ubicat que dóna acompanyament a la inserció a totes les persones treballadores (ocupades i desocupades) i, d’altres destinats exclusivament a l’ocupació com és el Programa Enfeina’t a través del qual l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha contractat 7 persones durant un any, o el Programa 30 Plus que ofereix contractes temporals de 6 mesos a persones majors de 30 anys. 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament