Qualitat turística

Sitges renova la certificació Biosphere

L'auditoria per renovar la certificació ha revelat punts forts com la implantació del Pla de Qualitat de Turisme 2017-2022

Redacció Sitges 30-05-2019 11:08 Lectures 1953

Sitges ha renovat la certificació Biosphere després d'haver superat l'auditoria que avalua l'estat del estàndard internacional i que reconeix la qualitat, la sostenibilitat ambiental i la responsabilitat social de Sitges com a destinació turística. Aquesta ha estat una tasca transversal entre diferents departaments de l’Ajuntament i que ha comptat amb la col·laboració del sector privat.

Els resultats de l'auditoria ha revelat punts forts com el Pla de Qualitat de Turisme 2017-2022, elaborat a partir d’un procés en el que han participat una trentena de persones de diversos àmbits. Aquest document estableix els àmbits d’actuació de Sitges des d’un punt de vista turístic posant en valor la seva diversitat i els trets diferencials. Precisament aquest full de ruta parteix d’un posicionament de desenvolupament sostenible i intel·ligent.

L'auditoria valora també com a punt fort l'actual la gestió de platges, orientada a l'obtenció de certificacions ambientals. També ha revelat punts a millorar en matèria de desenvolupament social i econòmic de les empreses turístiques de la vila.

Sitges va obtenir l’estiu del 2016 la certificació de destinació turística responsable ‘Biosphere Destination’, que atorga l'Institut de Turisme Responsable, organisme vinculat a la UNESCO, soci de l'OMT (Organització Mundial del Turisme) i del global Sustainable Tourism Council.

Per renovar la Certificació Biosphere al mes d’abril de 2020, l’Ajuntament de Sitges treballa en un nou Pla d’accions amb compromisos per fer que cada any la destinació sigui més sostenible i donar resposta als punts de millora.

La renovació de la certificació s’ha d’acomplir o estar en procés de fer-ho amb les 112 qüestions recollides a l’estàndard Biosphere agrupades en 4 grans àrees de treball: instruments per a una política de turisme responsable, desenvolupament social i econòmic de la destinació, conservació i millora del patrimoni cultural, i conservació ambiental.

Els empresaris del sector també tenen l’opció d’adherir-se a la Certificació Biosphere per aconseguir l’excel·lència de la destinació. El departament de Turisme ofereix assessorament sobre passos a seguir, compromisos i beneficis.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré