Herbes Remeieres

Les noves propostes arrodoneixen un Remeiart 2019 que torna a ser multitudinari

El bon funcionament de les zones gastronòmiques tant de la Nit de Vermuts com de la Fira, a més de l’habitual gran acceptació del Cuines i Tapes, li han destinat un lloc en el podi al costat de la participació i afluència de visitants

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 19-06-2019 16:01 Lectures 1196
Les noves propostes arrodoneixen un Remeiart 2019 que torna a ser multitudinari. EIX

Les noves propostes arrodoneixen un Remeiart 2019 que torna a ser multitudinari. EIX

Les noves propostes sostenibles, turístiques i culturals que s’han pogut trobar en el marc del Remeiart han consolidat el programa d’aquest any al llarg dels primers quinze dies del mes de juny a Santa Margarida i els Monjos.

El bon funcionament de les zones gastronòmiques tant de la Nit de Vermuts com de la Fira, a més de l’habitual gran acceptació del Cuines i Tapes, li han destinat un lloc en el podi al costat de la participació i afluència de visitants a les diferents activitats de la 9a edició. Amb tot, les activitats que s’han organitzat al voltant de les herbes remeieres continuen sent les grans protagonistes del certamen, enguany més de setanta per a tots els públics i edats.

Però l’esdeveniment estrella de cada any i la raó de ser del Remeiart sempre és la Fira, que ha tancat l’edició després de disset dies ininterromputs de programació. Més de cinquanta expositors de diferents rams però relacionats amb les herbes remeieres i al voltant de 45 activitats diferents es van succeir durant el dia al Castell de Penyafort. La jornada va acollir unes 5.000 persones, del municipi, de la comarca i de diferents punts de Catalunya, que van assistir i participar en varietat de tallers, exposicions, xerrades, tasts, caminades i concerts, entre d’altres.

El Remeiart 2019 arrencava amb la inauguració de les Cuines i Tapes, que en aquesta ocasió, els establiments participants van superar en escreix el nombre de tapes de l’edició passada amb més 17.000 tapes i 300 menús, segons es desprèn del balanç dels mateixos restauradors.

L’activitat en diferents punts del municipi va continuar fins arribar a la Nit de vermuts i licors d’herbes que va portar tallers, maridatges i espectacles musicals al Molí del Foix. Com cada any, la cita va ser un èxit i es van vendre més de 3.500 tiquets de degustació.

Al mateix temps, l’edició del 2019 serà recordada també per les novetats que s’han incorporat al programa: el Remeiart turístic, visites per descobrir diferents productes de cellers i elaboradors locals, i la Berbena del Remeiart, una proposta artística regada amb espectacle i concert acompanyats amb vins i caves i oferta gastronòmica, que va tenir durant tota la tarda-vespre del 15 de juny una bona afluència de gent al Castell de Penyafort. També per primera vegada, a l’església del Castell de Penyafort es va poder veure l’exposició de les obres premiades en la Mostra Artística 2019.

En el capítol de novetats cal destacar també la bona acollida de l’aposta per l’ambientalització del certamen, ja que tots els actes i activitats van seguir criteris de sostenibilitat. Tot plegat gràcies a l’agent d’educació ambiental i sostenible, a l’ús de vaixelles compostables, la promoció de la recollida selectiva de residus i la instal·lació d’un punt d’informació.

La valoració global és molt positiva per part de l’organització i ja es comença a pensar en l’edició de l’any que ve, que serà molt especial degut a que arribarà a la seva desena edició.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No