Sant Joan 2019

La venda de petards s'intensifica a poques hores de la revetlla de Sant Joan

Coets, 'cebetes' i fonts de colors, els productes de més demanda entre les famílies

ACN Barcelona 22-06-2019 16:45 Lectures 3476
Pare i fill compren petards en un punt de venda de pirotècnia a Mataró, el 22 de juny de 2019. ACN

Pare i fill compren petards en un punt de venda de pirotècnia a Mataró, el 22 de juny de 2019. ACN

La venda de petards va a més des de divendres. Els tres dies previs a la revetlla de Sant Joan són sempre els de més moviment a les 1.348 botigues i parades autoritzats a Catalunya. Tot i que hi ha menys punts de venda que l'any passat, el sector preu un lleuger creixement, de fins a un 3% més respecte els 17 MEUR de facturació de 2018. "Sempre anem a última hora amb tot i ara hi ha moltes vendes, amb cua permanent des del matí fins a la nit", explica Marta Valdellou, una de les venedores d'una de les botigues que Petards CM té a Mataró. Entre els productes més demandats per les famílies hi ha tota una gamma de productes per a infants, que lideren les clàssiques 'cebetes' o les fonts de colors. També es venen molts coets i les capces amb petards variats, que ajuden a estalviar.

Valdellou detalla que les famílies amb nens són les que es gasten habitualment més diners. També hi ha una forta inversió en petards per part persones molt aficionades a la pirotècnia, que volen provar les darreres novetats, especialment en coets i bateries. "S'estan venent les gammes més grans i més potents d'aquests productes", assegura.

A la botiga que cada any obre Petards CM al centre de Mataró, el matí de dissabte és un degoteig constant de clients. La dinàmica es mantindrà ja fins poca estona abans de la revetlla d'aquest diumenge. Des del sector, la previsió es que el 70% de les vendes es fan en aquests dos dies.

Entre els clients hi ha des dels més aprensius a la pirotècnia als més fanàtics. En Toni, un dels clients de la botiga de Mataró, explica que compra petards, bàsicament, per "no perdre la tradició" i pel desig dels seus fills. "Personalment no m'agraden i intento comprar els que siguin poc perillosos", afirma. A més, no deixa que els menors manipulin els de més potència.

A l'altre costat de la balança hi ha en Josep, que ha carregat el cotxe de caixes i caixes de bateries per al fi de festa d'una entitat d'Argentona. Com a bons aficionats, també s'han endut "quatre petards" per als més joves i adolescents del grup.

Els estalvis de tot l'any

Entre els més petits, continuen triomfant els clàssics. La Júlia explica que li agraden "les bengales, les 'bombetes' i les fonts de colors". Aquesta nena de Mataró ha estalviat durant tot l'any per poder comprar els seus petards preferits. Ha reunit 20 euros en monedes. Els diners que li han faltat per poder comprar tot el que volia els hi ha posat el seu pare, orgullós del gest de la nena. Aquesta família soparà diumenge a una masia al camp, on reunirà la colla d'amics.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No