Festa pirata, Bótes i Vi

Els pirates tornen a envair la platja de Sant Salvador

L’espai conegut popularment com “la plaça de les palmeres” del nucli marítim de Sant Salvador tornarà a ser l’epicentre de la Festa pirata

Redacció El Vendrell 04-07-2019 17:41 Lectures 1441
Els pirates tornen a envair la platja de Sant Salvador. Ajuntament del Vendrell

Els pirates tornen a envair la platja de Sant Salvador. Ajuntament del Vendrell

La Festa pirata, Bótes i Vi tornarà a envair Sant Salvador del 12 al 14 de juliol, en horari de tarda i nit, amb parades d’artesania, recreacions, ecoatraccions, tast de vins, música i activitats familiars com ara teatre, contes i animacions diverses.

L’espai conegut popularment com “la plaça de les palmeres” del nucli marítim de Sant Salvador tornarà a ser l’epicentre de la Festa pirata que rememora els atacs de pirates moriscos que havia patit aquesta platja a l’època medieval, un dels motius pels quals es va traslladar la població cap a l’interior. Cal recordar que Sant Salvador, al voltant de la seva ermita romànica, va ser l’origen del Vendrell que coneixem avui.

D’altra banda, enguany hi tornarà a tenir una especial presència l’espai dedicat als vins i caves de la zona, amb el qual, sota el títol de Bótes i vi, es vol recordar l’antic port de Sant Salvador que, des del segle XVIII fins al primer quart del segle XX, va tenir una important activitat d’exportació de vi iaiguardent, i d’importació de fusta i cèrcols per als boters de la zona, entre d’altres productes.

Amb aquest esdeveniment lúdic i festiu s’ofereix un atractiu més a les platges del Vendrell en ple estiu, tot recordant les arrels històriques de la nostra població.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, destaca que “la Festa pirata, Bótes i Vi de Sant Salvador està completament consolidada i s’ha convertit en un clàssic de l’estiu dels nostres nuclis marítims, que amplia l’oferta d’oci per a les persones que ens visiten i per als veïns i veïnes del municipi”.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Imatge d'arxiu d'una espardenya de festa major

FESTES MAJORS. Dels balls i entremesos típics de les nostres festes majors, quin és el teu favorit?

Bastons
Pastorets
Cintes
Diables
Gegants
Capgrossos
Panderos
Gitanes
Valencians
Dracs (i similars)
Moixiganga
Falcons
Altres