Millores salarials

Acord a Codorníu per al nou conveni laboral, amb la creació d’una tercera paga extra

Pla detall de nombroses ampolles de cava en repòs. Imatge del 23 d'octubre de 2018 . ACN

Pla detall de nombroses ampolles de cava en repòs. Imatge del 23 d'octubre de 2018 . ACN

Els treballadors de Codorníu han arriabt a una entesa amb la direcció de la firma cavista per definir el nou conveni laboral. Segons detalla el sindicat Comissions Obreres –majoritari al comitè d’empresa-, l’acord estableix la creació d’una tercera paga extra a partir del mes d’octubre, la qual serà de 620 euros per a aquest any, de 1.340 euros pel 2020 i de 1.860 euros pel 2021. Al mateix temps, les dues parts també han pactat reduir 8 hores la jornada laboral anual, que fins ara era de 1.760 hores. D’altra banda, CCOO ha signat aquest divendres amb les patronals Institut del Cava i PIMECAVA el nou conveni per la resta del sector del cava i escumosos, el qual van acordar a l’abril després de més d’un any de negociacions.

El nou conveni sectorial de vins escumosos i cava de Catalunya té una vigència de tres anys i estableix uns increments salarials d’un 2% per al 2018 i 2019, amb caràcter retroactiu a l’1 de gener de cada any. De cara al 2020, l’increment salarial és del 2,5%. En paral•lel, el conveni defineix una nova estructura basada en grups professionals, alhora que incorpora la jubilació parcial a través d’un contracte de relleu si el treballador afectat ho demana.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!