Conflicte Laboral

Acord a Freixenet pel nou conveni, amb la creació d'una tercera paga extra i l'augment del 2% del sou del 2018

Patronals i treballadors assumeixen les propostes pactades a l'abril pel sector del cava i escumosos

ACN Sant Sadurní d'Anoia 19-07-2019 19:13 Lectures 3067

Els treballadors del Grup Freixenet han arribat a un acord amb la direcció de l'empresa cavista pel nou conveni laboral. Segons apunta el sindicat Comissions Obreres (CCOO), majoritari al comitè d'empresa, l'entesa estableix la creació d'una tercera paga extra a partir del setembre, que serà de 600 euros per aquest any, de 1.200 euros el 2020 i de 1.950 euros el 2021. A més, l'acord, que té una vigència de quatre anys, contempla un increment salarial del 2% per l'any 2018, amb caràcter retroactiu el dia 1 de gener del mateix any, tal com marca el nou conveni sectorial de vins escumosos i cava de Catalunya. CCOO ha considerat que l'acord "garanteix la pau social a l'empresa" i "defineix un punt d'inflexió en les relacions socials i laborals" a Freixenet.

D'altra banda, la Secció Sindical de CCOO del Grup Freixenet ha fet una crida a les institucions perquè avancin en la creació de la mesa sectorial del cava per reivindicar el valor dels productes catalans, a més d'abordar conjuntament una estratègia industrial de futur.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament