Consell Comarcal

Aprovat definitivament el projecte de reforma de Can Milà, futur centre de visitants de Sitges

L’espai compta amb una extensió de més de 6.500m2 i serà un punt clau per donar a conèixer, difondre i comercialitzar els recursos turístics de Sitges

Redacció Sitges 30-07-2019 9:17 Lectures 2455
Aprovat definitivament el projecte de reforma de Can Milà, futur centre de visitants de Sitges. CC Garraf

Aprovat definitivament el projecte de reforma de Can Milà, futur centre de visitants de Sitges. CC Garraf

La masia de Can Milà, ubicada en una de les vies principals d’entrada a Sitges, serà el nou centre de visitants de Sitges, un punt clau per donar a conèixer, difondre i comercialitzar els recursos turístics de la destinació. Amb aquest nou equipament, Sitges segueix les tendències capdavanteres a nivell internacional i concep aquest espai com un element clau del sistema de distribució, informació i màrqueting. El projecte conceptual de Can Milà ha estat dissenyat per l’empresa especialitzada ALS Leisure i ha pres com a referència, centres com els de Londres, Nova York, Sidney i Barcelona. Des d’un punt de vista arquitectònic, el projecte l’ha desenvolupat l’estudi  Kasamar.

L’objectiu que es marca Sitges amb el Centre d’informació al visitant de Can Milà és anar més enllà de la funció tradicional de les oficines turístiques. Vol oferir una millor experiència al turista, visitant i ciutadà;  fomentar la creació i comercialització de productes turístics, i adaptar-se a les necessitats canviants dels usuaris que cada vegada busquen més un punt de trobada on poder ser atesos però on també explorar ells mateixos les oportunitats que ofereixen les destinacions, i comprar experiències.

A més, Can Milà també acollirà els despatxos de la regidoria de Turisme, sales de reunions, un espai polivalent  i una àmplia zona verda oberta al públic.

La primera fase del projecte s’inclou dins la convocatòria amb Fons Feder (fons europeus) comarcal titulat “Garraf: camins, patrimoni i natura” i coordinat pel Consell Comarcal del Garraf. La part corresponent a Can Milà, serà finançat en un 50% per l’Ajuntament de Sitges i en un 50% pel propi Fons Feder, amb un cost total de prop de 660.000 euros. Properament el Consell Comarcal del Garraf obrirà la fase de licitació de l’obra per part del. 


El projecte de Can Milà

El projecte de Can Milà està previst que es desenvolupi en 2 fases. Una primera que inclou, el Centre d’Informació de Visitants, oficines, despatxos i l’adequació de la zona verda. La segona fase inclourà la construcció d’una nova sala polivalent per a exposicions i esdeveniments. La parcel·la ocupa una superfície de 6.500 m2 amb tres edificacions.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament