Cooperativa

Un inversor rus presenta una oferta per comprar un celler de la cooperativa vinícola Covides

L’assemblea de socis dona el vistiplau a encarar el final de les negociacions per tancar la venda a principis del 2020

ACN Sant Cugat Sesgarrigues 31-07-2019 12:51 Lectures 2088
Pla detall d'una vinya en plena maduració de raïm, amb alguns pàmpols desenfocats en primer pla. ACN

Pla detall d'una vinya en plena maduració de raïm, amb alguns pàmpols desenfocats en primer pla. ACN

Un grup inversor rus ha presentat una oferta per comprar el celler que la cooperativa vinícola Covides té a Sant Cugat Sesgarriges. L’última assemblea de socis de l’ens ha avaluat les negociacions i ha donat via lliure als responsables per encarar el tram final de les converses amb els inversors i tancar la venda de les instal•lacions si finalment hi ha una entesa. Fonts de Covides matisen que, com a molt aviat, la venda es materialitzaria durant la primavera del 2020, de manera que aquesta propera verema la cooperativa encara podrà utilitzar les instal•lacions de Sant Cugat per rebre raïm dels socis.

Covides confia vendre les instal•lacions construïdes el 1965 i que actualment acullen el celler menys utilitzat de la cooperativa, destinat principalment a elaborar vins negres. Si es tanca la venda, Covides assegura que vol potenciar els altres dos cellers que té a Sant Sadurní d’Anoia i Vilafranca del Penedès, de molta més capacitat.

Covides és a dia d’avui la cooperativa vinícola més gran de Catalunya, amb 550 socis i 2.100 hectàrees de vinyes pròpies repartides a mig centenar de municipis del gran Penedès –Alt i Baix Penedès, i el Garraf-. Va tancar el 2018 amb unes vendes de més de 24 milions d’euros, amb un creixement de la facturació de l’embotellat del 5%.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Acaba l'any i administracions i empreses concessionàries revisen les tarifes, el que s'acostuma a traduir en un increment de preus per al nou any.

Quin mitjà de transport utilitzes per desplaçar-te a diari a la feina o a estudiar?

Tren
Autobús
cotxe
bicicleta
a peu
Motocicleta
Altres