Verema 2019

La Comissió de la Verema de l’Alt Penedès prioritzarà l’ocupació de les persones aturades del territori

Es controlarà l’accés a l’alberg humanitari exclusivament per a temporers en recerca de feina i es denegarà als treballadors que constin com a ja contractats

Redacció Vilafranca del Penedès 01-08-2019 9:39 Lectures 4349
La Comissió de la Verema de l’Alt Penedès prioritzarà l’ocupació de les persones aturades del territori. Ajuntament de Vilafranca

La Comissió de la Verema de l’Alt Penedès prioritzarà l’ocupació de les persones aturades del territori. Ajuntament de Vilafranca

La Comissió de la Verema de l’Alt Penedès, que des de fa més de 25 anys promou, impulsa i coordina l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, donarà prioritat enguany en la contractació com a temporers de les persones aturades de Vilafranca i l’Alt Penedès. La Comissió de la Verema aglutina un ampli ventall d’institucions i organitzacions (sindicats de treballadors, organitzacions agràries i l’administració pública) que aborden un treball concertat amb motiu de la collita del raïm, la finalitat del qual és que aquesta es desenvolupi en les millors condicions possibles per als treballadors, els viticultors i la ciutadania de Vilafranca i de la comarca del l’Alt Penedès.

La Comissió de la Verema està formada per l’Ajuntament de Vilafranca, que la presideix, l’Oficina de Treball de Vilafranca-SOC, el Consell Comarcal, els Mossos d’Esquadra, la Inspecció de Treball de Catalunya, l’Àrea de Treball i Immigració de la Subdelegació del Govern a Barcelona, els sindicats UGT i CCOO, l’INCAVI, l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre, l’Associació Vinícola Catalana, l’Associació de Viticultors del Penedès, la JARC, la Unió de Pagesos, CEVIPE, COVIDES, Càritas, Creu Roja de Vilafranca i les ETTs del territori.

Segons ha explicat el regidor d’Ocupació, Joan Manel Montfort, “cal destacar el treball en xarxa que promouen administracions i entitats en la campanya de la verema”.

Aquestes organitzacions i agents socials han acordat que enguany es prioritzarà la contractació per treballar a la verema de les persones que es trobin en situació d’atur a Vilafranca i la comarca. Es vol intentar evitar que Vilafranca i la comarca sigui un lloc d’arribada de temporers que no tenen contracte de treball.

Per altra banda, enguany seguirà en funcionament l’alberg humanitari per a persones en recerca de feina, al qual només s’hi podrà accedir si es demostra que no s’està treballant. Les persones que estiguin en recerca de feina hauran d’adreçar-se a les dependències de la policia local per tal d’acreditar que no estan donats d’alta a la Seguretat Social. Segons ha explicat Joan Manel Montfort, “s’ha d’establir un control estricte donat que l’alberg és un dispositiu humanitari per atendre puntualment persones en recerca de feina. Es vol evitar l’acumulació de persones buscant una feina durant molts dies. Si el veremador està treballant, ha de disposar d’allotjament per compte propi o a càrrec de qui fa la contractació”.

El regidor ha explicat que la Comissió de la Verema “ha fet un excel·lent treball i té prevista la cobertura dels àmbits humanitaris, laborals i socials, en cas que fossin necessaris. Ja s’ha posat a treballar i, com cada any l’esforç de concertació es tradueix en l’intercanvi d’informació i una feina conjunta entre els agents participants”.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No