Natalitat

Les famílies monoparentals tindran dues setmanes més de baixa en cas de fill amb discapacitat o part múltiple

Fins ara, només en disposaven d'una

ACN Barcelona 05-08-2019 16:59 Lectures 2252
Primer pla del primer nadó del 2019 nascut en un hospital públic català, l'Emma Romero. ACN

Primer pla del primer nadó del 2019 nascut en un hospital públic català, l'Emma Romero. ACN

Les famílies monoparentals tindran dues setmanes més de permís retribuït en cas que tinguin un fill amb discapacitat de naixement o cura davant un part, adopció o acolliment múltiple, segons ha anunciat aquest dilluns el Ministeri de Treball. D'aquesta manera, segons el govern espanyol, s'iguala el dret de les famílies monoparentals a la de dos progenitors a gaudir del període addicional en aquests casos, dels quals la gran majoria són dones. El nou disseny de la prestació –com a dret individual- va donar lloc a una situació no prevista en els casos de famílies monoparentals com és el repartiment equitatiu entre els dos progenitors de les dues setmanes addicionals en cas de discapacitat del menor o de part, acolliment o adopció múltiples entre als dos progenitors i que en les famílies monoparentals es limitava a una setmana.

Amb el criteri dictat per l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), s'iguala el dret entre els dos models de família i que els menors puguin rebre l'atenció necessària tinguin un o dos progenitors.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Acaba l'any i administracions i empreses concessionàries revisen les tarifes, el que s'acostuma a traduir en un increment de preus per al nou any.

Quin mitjà de transport utilitzes per desplaçar-te a diari a la feina o a estudiar?

Tren
Autobús
cotxe
bicicleta
a peu
Motocicleta
Altres