ECO SANT CUGAT

L'estalvi energètic i el consum responsable, pilars de la 17a Fira Mediambiental del Penedès

A Sant Cugat Sesgarrigues se celebra la 17a Fira Mediambiental del Penedès, l’ECO SANT CUGAT, el diumenge 29 de setembre

Redacció Sant Cugat Sesgarrigues 18-09-2019 16:47 Lectures 1639
L'estalvi energètic i el consum responsable, pilars de la 17a Fira Mediambiental del Penedès. EIX

L'estalvi energètic i el consum responsable, pilars de la 17a Fira Mediambiental del Penedès. EIX

L'estalvi energètic i el consum responsable seran els pilars de la 17a Fira Mediambiental del Penedès. L’Eco Sant Cugat és una fira mediambiental que persegueix conscienciar la ciutadania vers la problemàtica ambiental, amb uns objectius ben clars: la defensa de l’entorn i l’aposta de la sostenibilitat i sota el lema "consum responsable, salut i medi ambient".  El dia important de la Fira és el diumenge 29 de setembre, encara que el divendres 27 i dissabte 28 ja hi ha diversos actes previs, com son la conferència de l’Astrid Barqué sobre com viure de manera saludable, una activitat de plogging pels entorns del municipi i la 5a edició de la mostra audiovisual de medi ambient del Penedès.

El diumenge 29 és el dia gros de l’Eco Sant Cugat amb estands i expositors de temàtiques relacionades amb el medi ambient, com les energies renovables, estalvi d’aigua, mobilitat sostenible, productors artesans agroalimentaris i les entitats i comerços del municipi. També es programen xerrades, conferencies, tallers per a grans i petits (jocs tradicionals gegants, ecoxocs ecològics i el Pop del Regiclatge, tot gratuït), un mercat alternatiu (d’intercanvi i segona mà), una caminada matinal, una passejada etnobotanica, una bicicletada popular, l’espai gastronòmic, l’espai salut amb moltes activitats, una trobada de plaques de cava.

Destacats de l’edició 2019

L’Eco Sant Cugat torna als carrers del municipi: des de l’any 2011 la fira s’havia celebrat a la zona esportiva, però aquest any l’espai firal torna al mig del poble, concretament als carrers: Milà i Fontanals, Dr. Robert i Ponent. També hi haurà jocs infantils a la Plaça de Joan Sangenís i pels seus voltants.

Plogging pels entorns de Sant Cugat Sesgarrigues: arriba la primera trobada per arreplegar escombraries mentre sortim a córrer o a passejar pels camins del nostre entorn. Aquesta nova disciplina eco esportiva ja es practica en més de 100 països i Sant Cugat també sortirem a netejar els nostres camins.

Cinquena mostra audiovisual de medi ambient del Penedès: la mostra es farà a l’auditori del Centre Cívic, l’entrada és gratuïta i es projectaran els títols “Bikes, una aventura sobre rodes”, “Restauració de barraques”, “Latinoamérica es Mujer” i “Tallant el Cel – Els ocells rapinyaires del Foix”.

Espai Salut: nova edició d’aquest espai que consta de diferents xerrades i tallers divulgatius relacionats amb la salut en el seu sentit més ampli: alimentació, exercici, emocions, creativitat... Es faran a les sales del Centre Cívic.

Espai Gastronòmic: aquest espai enguany estarà situat al Pati de l’1 d’octubre de 2017, al Centre Cívic. Un lloc ampli, espaiós i amb ombra. Hi haurà arròs ecològic i food trucks per què tothom trobi el seu menú amb productes de la terra i de proximitat.

Tallers per a tota la família: durant el diumenge 29 s’han programat diverses activitats – totes gratuïtes – per un públic infantil i familiar. Inclou l’inflable gegant del Pop del Reciclatge, un element de grans dimensions (16m d’ample, per 7m d’alt). Una eina lúdica i pedagògica, cedida per l’Agència de Residus de Catalunya, per fomentar la prevenció i la recollida selectiva.

Xerrades programades pel diumenge 29: la Mancomunitat Penedès Garraf ha programat una xerrada sobre la recollida selectiva porta a porta (PAP), en què consisteix i quins avantatges té. I la segona serà a càrrec de Greenpeace i amb la col·laboració de l’ADF Penedès Garraf, i tractarà sobre els incendis forestals, que s’estan convertint en la principal amenaça mediambiental del país. 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No