23a edició

El Cavatast tindrà un tiquet únic de cava i gastronomia per suprimir les cues i agilitzar el consum

Josep Maria Ribas: 'en només tres dies el Cavatast genera un gran impacte a Sant Sadurní i a la comarca, l'any passat va ser de 3,4 milions d'euros'

Presentació del Cavatast. Cavatast

Presentació del Cavatast. Cavatast

El Cavatast tindrà enguany un únic tiquet per a cava i gastronomia amb l'objectiu de suprimir les cues i agilitzar el consum en els estands. Aquesta és una de les novetats més destacades d'un esdeveniment que arriba a la 23a edició i que tindrà lloc a la Capital del Cava entre el 4 i el 6 d'octubre amb la presència de 26 expositors de cava i nou de gastronòmics.

El Centre d’Interpretació del Cava La Fassina de Can Guineu va acollir ahir a la tarda l'acte de presentació, en el que el Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sant Sadurní, Anton Amat, va explicar que "enguany introduïm diversos canvis, però l'any vinent, amb més temps, n'hi haurà més". Amat va detallar que, a banda del tiquet únic, "s'habilitaran zones per ús exclusiu de consum de productes del Cavatast"; també va destacar la creació de 'la Nit dels Magnums' i l'habilitació d'un servei de bus que farà viatges constantment entre l'estació de Renfe i la plaça del Pont Romà. Preguntat per la disminució del nombre de cellers, una desena menys que l'any passat on destaca l'absència de Codorniu, Amat va afirmar que "prefereixo parlar dels que hi són que no pas del que no hi són", alhora que va assegurar que "la disminució del nombre és un fenomen que està succeint a totes les mostres d'aquest tipus, com en el Vijazz per exemple".

L'alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, va destacar que "el Cavatast en només tres dies genera un gran impacte a Sant Sadurní i a la comarca, l'any passat fou de 3,4 milions d'euros", i seguint en aquesta línia va afegir que "és una fira referent i l'Ajuntament sempre hi estarà al costat intentant millorar-la, agraïm a tots els elaboradors que aposten per ser-hi".

Per la seva part, Eduard Sanfeliu, president de la Confraria del Cava va explicar que es suprimeix un dels actes de festa grossa “per solidaritat amb els agricultors”, i va assegurar que “estem en un any d’impàs en què hem de reflexionar on, com i amb qui volem anar per encarar amb forces el futur”. Sanfeliu també va destacar que és el 40è aniversari de la Confraria i que la celebració comptarà amb diversos actes de caràcter solidari.

Finalment, Joan Carles Martín, secretari de Som Sant Sadurní va destacar la celebració del Cava Shopping Day, en què les botigues estaran obertes amb promocions i descomptes, així com la celebració d’una mostra d’artesans amb cinquanta expositors i la realització de diversos tallers durant el cap de setmana del Cavatast.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!