Caixers

Competència investiga possibles pràctiques anticompetitives d'entitats bancàries pels acords d'accés als seus caixers

La CNMC recorda que els acords entre competidors són una infracció molt greu segons la legislació vigent

ACN Barcelona 30-09-2019 14:05 Lectures 1617

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha obert una investigació per possibles pràctiques anticompetitives pels acords que permeten als clients d'un banc utilitzar els caixers d'un altre gràcies a un acord entre ambdós. En concret, investiga una denegació "consistent i injustificada" d'accés a determinats caixers en les mateixes condicions favorables que les ofertes a altres entitats. En un comunicat, ha afirmat que aquesta pràctica s'hauria desenvolupat durant diversos anys fins a l'actualitat "amb l'objectiu de perjudicar la capacitat competitiva de determinades entitats en el mercat de la provisió de pagaments".

Els acords entre competidors suposen una infracció molt greu segons la legislació vigent i poden comportar multes de fins al 10% del volum de negoci total de les empreses infractores.

Arran d'una denúncia, el 25 i 27 d'aquest mes es van fer inspeccions domiciliàries en les seus de diverses empreses que operen en aquest mercat, tant en entitats bancàries com en administradores de xarxes.

La CNMC ha puntualitzat que aquestes inspeccions són un pas preliminar en el procés d'investigació "i no prejutges el resultat de la investigació ni la culpabilitat de les empreses inspeccionades". Però si es troben indicis de pràctiques prohibides per la Llei de Defensa de la Competència, es procedirà a la incoació formal de l'expedient sancionador.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No