Caixers

Competència investiga possibles pràctiques anticompetitives d'entitats bancàries pels acords d'accés als seus caixers

La CNMC recorda que els acords entre competidors són una infracció molt greu segons la legislació vigent

ACN Barcelona 30-09-2019 14:05 Lectures 1520

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha obert una investigació per possibles pràctiques anticompetitives pels acords que permeten als clients d'un banc utilitzar els caixers d'un altre gràcies a un acord entre ambdós. En concret, investiga una denegació "consistent i injustificada" d'accés a determinats caixers en les mateixes condicions favorables que les ofertes a altres entitats. En un comunicat, ha afirmat que aquesta pràctica s'hauria desenvolupat durant diversos anys fins a l'actualitat "amb l'objectiu de perjudicar la capacitat competitiva de determinades entitats en el mercat de la provisió de pagaments".

Els acords entre competidors suposen una infracció molt greu segons la legislació vigent i poden comportar multes de fins al 10% del volum de negoci total de les empreses infractores.

Arran d'una denúncia, el 25 i 27 d'aquest mes es van fer inspeccions domiciliàries en les seus de diverses empreses que operen en aquest mercat, tant en entitats bancàries com en administradores de xarxes.

La CNMC ha puntualitzat que aquestes inspeccions són un pas preliminar en el procés d'investigació "i no prejutges el resultat de la investigació ni la culpabilitat de les empreses inspeccionades". Però si es troben indicis de pràctiques prohibides per la Llei de Defensa de la Competència, es procedirà a la incoació formal de l'expedient sancionador.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré