Mostra multisectorial

La Fira de Santa Teresa del Vendrell tindrà dues hores de silenci a la zona d'atraccions

La regidora de Fires i Mercats del Vendrell, Luz Ramírez, ha explicat que 'volem una fira inclusiva i l'espai de silenci a la zona d'atraccions busca precisament això'

Ramon Filella El Vendrell 02-10-2019 16:50 Lectures 2856
La Fira de Santa Teresa del Vendrell tindrà dues hores de silenci a la zona d'atraccions. Ramon Filella

La Fira de Santa Teresa del Vendrell tindrà dues hores de silenci a la zona d'atraccions. Ramon Filella

La Fira de Santa Teresa del Vendrell torna a la seva cita anual a la capital del Baix Penedès amb algunes novetats en el programa d'actes que es desenvoluparà entre els dies 11 i 13. Una de les novetats més destacades és l'establiment d'un espai temporal de silenci de dues hores a la zona d'atraccions per a que les persones amb hipersensibilitat auditiva puguin gaudir sense patir les conseqüències del soroll.

La regidora de Fires i Mercats de l'Ajuntament del Vendrell, Luz Ramírez, ha explicat que “volem una fira inclusiva i l'espai de silenci a la zona d'atraccions busca precisament això. Es una prova que  encetem aquest any i que, depenent dels resultats, anirem implantant de manera progressiva en d'altres esdeveniments”. La zona d'atraccions estarà en silenci el divendres 11 entre les 6 i les 8 de la tarda.

Més enllà d'aquesta novetat, la cita vendrellenca també tindrà aquest any un espai de solidaritat a la Plaça Tívoli dedicat a associacions que treballen per al benestar animal. Fins a cinc associacions de Vendrell i comarca disposaran de carpes en la que els visitants podran interessar-se per l'adopció, l'acolliment o els ajuts de tota mena que poden facilitar.

Més oferta gastronòmica

El programa de la fira inclou, com és habitual, diferents activitats prèvies previstes per aquest mateix cap de setmana. El gruix, però, es desenvoluparà entre els dies 11 i 13 en els diferents espais habilitats i que ja són coneguts (automoció, stands multisectorials, zona gastronòmica, fira “Handmade”, Fira d'Abans o la mateixa área d'atraccions).

La regidora Luz Ramírez ha assenyalat que “aquest any hem augmentat l'oferta de la zona gastronòmica i s'ha mantingut la d'automoció en la que està prevista la presència de 12 concessionaris de primeres marques d'automòbils i 1 de maquinària industrial”. Pel que fa a l'acte formal d'inauguració es durà a terme el divendres 11 a dos quarts de sis de la tarda a La Rambla amb l'assistència del xef Jordi Guillem.

Al respecte de la possibilitat d'ampliar els dies de durada de la fira com es feia fa uns anys, en el que les activitats començaven el dijous i el divendres era dia festiu, Luz Ramírez ha indicat que “és una opció que està en estudi, però, de moment, el format actual està oferint bons resultats”.

El programa de la fira contempla, igualment, concerts de música, un cicle de xerrades, una cercavila dels grups de cultura popular del Vendrell o el 46è concurs nacional de Colles Sardanistes previst per diumenge 13 a la Plaça del Mercat. Aiximateix, hi haurà la Fira Foc a la Plaça Vella o la desfilada de moda del Comerç del Vendrell que es durà a terme com a acte previ aquest mateix divendres a dos quarts de nou del vespre a La Rambla.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No