Sector agroalimentari

Dues empreses del Penedès participen en un programa europeu per millorar la competitivitat dels seus productes

El projecte el lidera la Generalitat i hi participen altres empreses europees

ACN/ Xavi Toscano Sant Sadurní d'Anoia 07-10-2019 18:41 Lectures 1806
L'enòleg, Oscar Llombart, durant la visita a les bodegues Sumarroca que el passat divendres van fer els socis que participen del projecte Qualify. ACN

L'enòleg, Oscar Llombart, durant la visita a les bodegues Sumarroca que el passat divendres van fer els socis que participen del projecte Qualify. ACN

Dues empreses de Sant Sadurní d’Anoia, Bodegues Sumarroca i Espai Xocolata Simón Coll, han estat seleccionades per participar al projecte europeu Qualify, que té per objectiu millorar la competitivitat de les petites i mitjanes empreses (PIME) del sector agroalimentari. El projecte està liderat per la Generalitat de Catalunya i també hi participen empreses de Grècia, França, Bulgària, Estònia i Eslovènia. Aquests dies representants d’aquests països fan una trobada a Catalunya per conèixer les dues empreses seleccionades i així detectar les millores que es poden dur a terme per fer que els seus productes siguin més competitius a l’exterior.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, que s’encarrega de coordinar el projecte Qualify, ha escollit aquestes dues empreses penedesenques perquè “s’han diferenciat per la qualitat i l’autenticitat dels seus productes”, segons ha explicat a l’ACN Glòria Cugat, subdirectora d’inspecció i control agroalimentari del departament. Amb el projecte Qualify s’ajudarà aquestes PIME a que els seus productes “puguin competir en un mercat globalitzat oferint qualitat, autenticitat i fent front al frau alimentari”, ha afegit Cugat.

Aquest projecte europeu està en marxa des del passat mes d’agost i aquesta setmana s’han fet les primeres jornades de treball entre tots els participants. Una d’aquestes visites s’ha fet a les Bodegues Sumarroca de Sant Sadurní d’Anoia, que és una de les empreses seleccionades. Òscar Llombart, enòleg de Bodegues Sumarroca, ha explicat que aquest projecte els permetrà “millorar” els trets diferencials dels seus productes, que principalment són “vins tranquils de vinya pròpia i ecològica”. A l’hora d’exportar els seus productes, “aquest valor afegit els permetrà ser més competitius”, ha assegurat Glòria Cugat, subdirectora d’inspecció i control agroalimentari del Departament d’Agricultura.

El projecte Qualify s’allargarà fins l’any 2023 i la intenció és incorporar-hi més empreses catalanes. Compta amb un pressupost de 1,31 milions d’euros dels quals 1,06 milions d’euros seran finançats amb fons FEDER.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament