Transhumància

La Fira de la Transhumància arriba a la 5a edició amb un cap de setmana d’activitats sobre el món pastorívol

Activitats infantils, maridatges, música, passejades, configuren una proposta que presta especial atenció al públic familiar

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 15-10-2019 16:25 Lectures 2544

La instal·lació de l’exposició sobre el Camí Ramader de Marina a la biblioteca dels Monjos donarà el tret de sortida divendres, 18 d’octubre, a la 5a edició de la Fira de la Transhumància que durant tres dies converteix Santa Margarida i els Monjos en l’epicentre del món pastorívol a Catalunya.

El cartell d’enguany programa activitats per a totes les edats. Activitats infantils, maridatges, música, passejades, configuren una proposta que presta especial atenció al públic familiar.

El plat fort de divendres és el maridatge de vins i caves amb formatges artesans. Serà a partir de les 19.30 h, a les caves Markel i cal inscripció prèvia a un preu de 10€ a promocio@smmonjos.cat. També divendres a les 20.15 h, el grup penedesenc Ramé posarà la nota musical a un concert amb ressons de jazz. El concert és gratuït i es farà a les mateixes caves.

Dissabte, a les 11 del matí arriba la passejada comentada sobre el món pastorívol durant un recorregut aproximat de 4 quilòmetres. L’atractiu d’enguany és que els participants coincidiran amb uns pastors i les seves ovelles durant la ruta. El punt de partida és l’aparcament del cementiri, al nucli de Santa Margarida i és una activitat gratuïta però cal inscripció prèvia a molidelfoix@smmonjos.cat o al 93 818 69 28.

Finalment, diumenge a partir de les 9.30 h torna el mercat de degustació de vins, caves, formatges i embotits davant del punt d’informació turística del mercat. En paral·lel, es farà una mostra d’ovelles dels pastors locals i activitats infantils relacionades amb el món pastorívol.

A les 11.30 h començarà la Transhufest amb una cercavila del Ball de Pastoretes, petites, mitjanes i grans, dels Monjos al recinte firal. La festa finalitzarà amb un dinar popular a la Casa de Cultura Mas Catarro a les 14 h.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres