Mostra multisectorial

La Fira de Novembre vol reforçar el paper de Vilanova com a capital econòmica del Penedès

Enguany ha calgut ampliar l'espai per acollir els 183 expositors que en formaran part, el 59 per cent dels quals són locals

Redacció Vilanova i la Geltrú 22-10-2019 16:06 Lectures 3200
La Fira de Novembre vol reforçar el paper de Vilanova com a capital econòmica del Penedès. Ajuntament de Vilanova

La Fira de Novembre vol reforçar el paper de Vilanova com a capital econòmica del Penedès. Ajuntament de Vilanova

La Fira de Novembre pren de nou la ciutat els dies 8, 9 i 10. Es tracta, en paraules de l'alcaldessa, Olga Arnau, del “l'esdeveniment econòmic més important, no només de la nostra ciutat, sinó de tota la comarca”. Arnau l'ha definit com “una radiografia de la nostra economia, que reforça el paper de la ciutat com a capital comercial del Penedès”. Un certamen que, tal i com ha recordat, “està viu, en constant evolució i es va remodelant de la mà de tots els sectors implicats”.

En l'acte de presentació de la Fira, el regidor de Promoció Econòmica, Projecció de Ciutat i Patrimoni Cultural, Jordi Medina, ha explicat que enguany ha calgut ampliar l'espai per acollir els 183 expositors que en formaran part, el 59 per cent dels quals són locals. Medina ha parlat de “dos objectius de la Fira: mostrar els diferents sectors de la nostra economia i ser un esdeveniment de ciutat on tothom se senti partícip”.

La presentació del cartell de la Fira ha volgut reflectir els 4 àmbits estratègics que es donaran cita enguany a la plaça de la Vila. Així, el cartell l'han muntat representants dels 4 sectors: el sector primari, representat per la Confraria de Pescadors i el Celler de Viticultors; el sector empresarial, amb responsables de l'àrea d'Empresa de l'Ajuntament, de la UPC, i del projecte Reempresa; el tercer sector, Turisme, Comerç i Restauració, amb representants de l'Estació Nàutica i del Gremi d'Hostaleria; i el sector de la Formació i l'Innovació, amb responsables de Neàpolis i de l'IMET. A més, també s'hi ha vist representat el Saló del Carnaval.

La Fira s'obrirà divendres 8 al migdia amb la Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà. Una edició que enguany presenta força novetats. A més de l'espai de la plaça de la Vila dedicat al clúster de desenvolupament econòmic, es dóna especial importància al comerç de la ciutat. Així, l'Espai Viu Comerç s'ubicarà enguany al carrer de Francesc Macià, davant del Mercat del Centre, on els comerços associats faran ofertes especials, tallers, exhibicions i música. D'altra banda, l'Ajuntament ha convidat els comerços de l'eix comercial del centre a participar al programa Comerços Oberts. Hi haurà 65 establiments que oferiran promocions especials, tastos, música, tallers infantils i el sorteig d'una espectacular panera. Així mateix, un any més, el diumenge de Fira serà dia d'obertura dels establiments locals.

La tercera novetat és l'Espai Enogastronòmic, que s'ubicarà al Museu Romàntic Can Papiol per oferir tastos, maridatges i tallers en un entorn noucentista. Hi haurà estands de cellers i gastronomia, amb la participació de Temps de Vi i del  Gremi d'Hostaleria, que presentarà la Ruta Gastronòmica DesTapa Vilanova!. Aquesta ruta, de la qual es podrà gaudir durant tot l'any, convidarà a conèixer els principals punts d'interès turístic de la ciutat.

La Fira inclou, un any més, la celebració del Saló del Carnaval, amb diverses activitats, jornades i exposicions, amb seu a la plaça de la Vila i amb la Cuina de Carnaval i els Gegants de la Cuina Vella com a protagonistes.

Altres espais de la Fira són l'Espai Família, amb activitats per a infants, zones d'alletament i aparcament de cotxets; l'Espai d'Entitats, que podran compartir per donar-se a conèixer, o el mercat juvenil, per a les escoles que recullen fons per viatges o activitats solidàries.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres