Banc Santander

L'escultura de Mercuri ja s'exposa a la seu de la FEGP

És el llegat del que fou el Banco de Villanueva (1881)

Redacció Vilanova i la Geltrú 04-11-2019 22:54 Lectures 2498
L'escultura de Mercuri ja s'exposa a la seu de la FEGP. FEGP

L'escultura de Mercuri ja s'exposa a la seu de la FEGP. FEGP

De resultes del conveni de cessió entre el Banco Santander i la Federació Empresarial del Gran Penedès, des d'aquest dimecres a la seu vilanovina de la FEGP s'exposa l'escultura del déu Mercuri, llegat del que fou el Banco de Villanueva (1881).

Des del seu emplaçament primigeni, al carrer de Sant Antoni, fins a l'actual ubicació, al carrer de l'Àncora, 3, aquestes darreres dècades la talla de marbre ha residit a l'entitat bancària de la plaça dels Cotxes, sempre a Vilanova i la Geltrú.

En la mitologia romana, Mercuri era el missatger dels déus i protector del comerç, vet aquí que Francesc Gumà i Ferran i els fundadors del Banco de Villanueva van identificar en aquesta escultura la vocació emprenedora de la institució financera.

Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No