Impacte econòmic

Sitges es vol reafirmar com a destinació de casaments

Anualment, Sitges acull més de 400 casaments, dels quals un 25% són de parelles estrangeres

L’impacte econòmic que generen aquestes celebracions és de 8,5 milions d'euros d'ingressos en empreses de Sitges

Redacció Sitges 21-11-2019 18:13 Lectures 3584

Arxivat a:

Sitges es vol reafirmar com a destinació de casaments. Ajuntament de Sitges

Sitges es vol reafirmar com a destinació de casaments. Ajuntament de Sitges

La regidoria de Turisme treballa per posicionar Sitges com la millor destinació de casaments internacionals. Aquesta nova estratègia per potenciar aquest segment de mercat respon a l’increment de parelles d’arreu del món que trien Sitges per celebrar el seu enllaç. S'estima que anualment la vila acull un volum aproximat de més de 400 celebracions, de les quals el 25% representen les festes de parelles estrangeres, segons dades de l’estudi de valoració del segment de casaments de la vila de Sitges dut a terme per DNA, Consultora de Turisme i Oci. Aquest tipus de bodes protagonitzades per parelles estrangeres generen estades més llargues i un major impacte econòmic. Però més enllà de generar una repercussió econòmica remarcable, el turisme de bodes internacionals permet també desestacionalitzar i diversificar. Davant d’aquesta realitat, la regidoria ha avaluat el potencial de la vila com a destinació de casaments internacionals i el resultats s’han presentat davant professionals d’aquest àmbit en el marc de la jornada que ha tingut lloc aquest dijous a l’hotel Dolce Sitges.

La Directora de DNA, Consultora de Turisme i oci, Marketa Stverakova; la Wedding Planner, Valèrie O’Donoghue, i la cap del Departament de Turisme, Sira Puig han realitzat les tres ponències d’una jornada que ha comptat amb una quarantena de professionals del sector empresarial vinculat amb l’àmbit dels casaments i del turisme. 

L’impacte econòmic que generen aquestes celebracions és de 8,5 milions d'euros d'ingressos en empreses de Sitges. La xifra és superior si es té en compte l’impacte  indirecte ja que si l’estada és llarga cal afegir-hi les despeses per allotjament, per compres i restauració. 
La regidoria vol potenciar aquest sector amb futur i té previst una nova secció en un apartat propi dins de la pàgina web oficial de turisme de Sitges www.sitgesanytime.com amb un contingut d’interès per als nuvis. També es vol dissenyar nou material imprès per fer promoció. Al costat del material fotogràfic també s’ha editat el nou vídeo promocional. En paral·lel, la regidoria de Turisme promourà un workshop intern per a les empreses locals, també farà prospeccions a fires nacionals internacionals especialitzades, entre d’altres accions.
Sota la marca Sitges Weddings, la regidoria de Turisme aglutina totes les accions d’aquest segment turístic que alhora vol fomentar la cooperació empresarial. Segons Marketa Stverakova, Directora de DNA, Consultora de Turisme i oci, la col·laboració público-privada i també la col·laboració privada i privada és fonamental per poder ser competitius i enfortir el producte.

La Wedding Planner, Valèrie O’Donoghue, de Weddings Via Val, que realitza 20 casaments a l’any amb clients majoritàriament irlandesos i anglesos, ha explicat que les parelles busquen espais únics i fan bodes d’una durada mínima de tres dies perquè es fa la preboda, la boda i la postboda. Segons O’Donoghue, la gastronomia, el sol i platja i l’encant de la vila són grans reclams. També ha assegurat que dels casaments se’n beneficia econòmicament tot el poble.

Des de la regidoria de Turisme, s’assegura que el potencial de Sitges com a destinació de casaments cal complementar-lo amb estratègies de comunicació, promoció i comercialització.  

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No