Node Garraf

L'activitat cultural del Garraf com a propulsora econòmica, a debat

El 2n Simposi Garraf explorarà les possibilitats de la creació i el coneixement com a estímuls d'iniciatives empresarials i d’atracció de talent

Redacció Vilanova i la Geltrú 22-11-2019 13:36 Lectures 2821
L'activitat cultural del Garraf com a propulsora econòmica, a debat. Node Garraf

L'activitat cultural del Garraf com a propulsora econòmica, a debat. Node Garraf

L'Agència de Desenvolupament NODE Garraf ha presentat el 2n Simposi Garraf, les jornades d'economia i estratègia comarcals que tindran lloc a Neàpolis, Vilanova i la Geltrú, els dies 3 i 4 de desembre. La temàtica de les jornades s'explica en el seu mateix títol: L'hèlix cultural com a model d'impuls econòmic del Garraf. 

El 2n Simposi Garraf explorarà les possibilitats de l'activitat cultural com a propulsora de l'espai econòmic comarcal. A més, es plantejaran els àmbits de la creació i el coneixement com a estímuls d'iniciatives empresarials i d’atracció de talent.

La comarca del Garraf, en el seu conjunt, reuneix un nombre rellevant d’actius culturals i alhora unes condicions propícies per al desenvolupament de l’economia creativa. A més, hi ha tot un cens de professionals, empreses i institucions que s’emmarquen en el segment de les dinàmiques culturals i creatives. En aquest entorn les activitats basades en la creativitat, el coneixement i la innovació podrien agrupar-se en un model de clúster de l'anomenada economia taronja.

Aquest esdeveniment congressual promogut per l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, en el marc de la iniciativa Hèlix Garraf, té el propòsit de consolidar els fonaments per la vitalització econòmica de la comarca. L’objectiu material d’aquestes jornades d’economia i estratègia comarcals és aplegar els criteris d’experts, els referents d’altres territoris i les aportacions dels agents econòmics, socials i polítics de l’espai més proper.

A la primera edició, el Quadern Blanc de l’Economia del Garraf va compendiar estratègies, directrius i actuacions a implementar a curt, mitjà i llarg termini. També en aquesta segona edició es preveu l’edició de resum, amb les aportacions dels ponents i les conclusions.

Jaume Roures, director del grup Mediapro, encapçala una llista de ponents que aportaran criteris per al debat estratègic. La jornada de dimarts 3 de desembre les intervencions es centraran en les indústries culturals i creatives i en entorns que aposten per l'economia taronja. Pel matí de dimecres 4 de desembre s'ha programat un seguit de taules de ponències amb experts de la comarca del Garraf que abordaran els eixos d'aquest 2n Simposi: el patrimoni cultural; els esdeveniments, els festivals i la festa i, el tercer, la creativitat i el coneixement. Com a colofó d'aquestes jornades estratègiques s'ha proposat la intervenció de les sis alcaldesses de la demarcació.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No