Simposi Garraf

Les segones jornades estratègiques del Garraf posaran en valor "l'economia taronja"

El catàleg museístic, el llegat artístic, la riquesa paisatgística, el cicle festiu i el dinamisme cultural de la comarca centraran els debats organitzats per Node Garraf

Redacció Vilanova i la Geltrú 27-11-2019 17:46 Lectures 1419

Les segones jornades estratègiques del Garraf posaran en valor "l'economia taronja". El seu catàleg museístic, el llegat artístic, la riquesa paisatgística, el cicle festiu i el dinamisme cultural centraran els debats organitzats per Node Garraf. Com molt poques altres comarques, el Garraf reuneix nombrosos actius patrimonials i educatius però també un excepcional dinamisme pel que fa a certàmens, festivals, festes i moviments associatius. Tot plegat origina un autèntic onatge de professionals, empreses i institucions que promouen i gestionen aquest sector, també conegut com el de les indústries culturals i creatives.

La demarcació del Garraf té tots els ingredients per erigir-se en un referent de l'economia taronja a Europa. El seu catàleg museístic, el llegat artístic, la riquesa paisatgística, el cicle festiu i el dinamisme cultural composen un pentagrama únic. Aquest és l'argument del 2n Simposi Garraf, les jornades d'economia i estratègia comarcals que tindran lloc a Neàpolis, Vilanova i la Geltrú, els dies 3 i 4 de desembre.

El 2n Simposi Garraf posarà proa a l'economia taronja i exposarà models basats en la creativitat i el coneixement. Es mostraran els casos de ciutats com Terrassa, Reus i Saragossa i es parlarà de les indústries audiovisuals, de les arts plàstiques i escèniques. Jaume Roures, soci fundador del grup Mediapro, i Gemma Franco, cap de màrqueting de Llet Nostra, encapçalen una llista de fins a 40 ponents que aportaran criteris i expertesa.

La sessió de dimecres 4 de desembre, pel matí, oferirà un recorregut exponencial per les parcel·les del patrimoni museístic, dels esdeveniments, festivals i festes i la creativitat i el coneixement. Aquests tres eixos es declinaran en tres taules temàtiques i amb la participació d'un bon elenc de ponents. La darrera de les taules de ponència reunirà a les sis alcaldesses de la comarca.

Com ja es va fer l'any passat -amb l'edició del Quadern Blanc de l'Economia del Garraf- les conclusions d'aquestes segones jornades estratègiques es recolliran en el Quadern de l'Economia Taronja al Garraf.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No