Auxiliar d’hoteleria

L'alumnat del PFI La Forquilla participa al 15è Subirats Tasta’l

L’objectiu d’aquesta participació especial del PFI d’Auxiliar d’hoteleria cuina i serveis de restauració era que l’alumnat posés en pràctica tècniques d’emplatament dels productes gastronòmics que s’oferien a la fira i el servei dels vins al tast

Redacció Vilafranca del Penedès 28-11-2019 11:18 Lectures 3299
L'alumnat del PFI La Forquilla participa al 15è Subirats Tasta’l. Ajuntament de Vilafranca

L'alumnat del PFI La Forquilla participa al 15è Subirats Tasta’l. Ajuntament de Vilafranca

El PFI “La Forquilla” va participar diumenge a la 15 edició del Subirats Tasta’l, la mostra de vins, caves, productes de la terra i gastronomia, que organitza l’Ajuntament de Subirats, a Sant Pau d’Ordal. Dins del programa d’activitats hi havia un apartat de gastronomia, on els restauradors/es i elaboradors/es del municipi col·laboraven oferint degustacions gastronòmiques al públic. En aquesta edició també hi ha participat el Consell Regulador IGP Gall del Penedès i  criadors de l’Ànec Mut del Penedès per donar a conèixer els productes. La fira es va complementar amb altres activitats lúdiques, tal com un tast guiat d’escumosos i vins blancs. L’objectiu d’aquesta participació especial del PFI d’Auxiliar d’hoteleria cuina i serveis de restauració era que l’alumnat posés en pràctica tècniques d’emplatament dels productes gastronòmics que s’oferien a la fira i el servei dels vins a la sala de tast.

Per poder complementar millor aquesta col·laboració entre el PFI i  la fira enogastronòmica, a principis de novembre es va realitzar una sessió formativa per a l’alumnat en la que hi van participar el tècnic de Turisme de l’Ajuntament de Subirats, Òscar Guerrero, la representant del Gall del Penedès del Consell Comarcal, Marta Salamé, i representants dels restaurants de Cal Xim i el Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal,  dos dels restaurants que oferien tastos gastronòmics. En aquesta sessió formativa, Òscar Guerrero va fer la presentació del Subirats Tasta’l i de les funcions que tindria l’alumnat el dia de la fira, i Marta Salamé, va fer una explicació de la importància del gall del Penedès com a producte a la gastronomia de la comarca. L’alumnat del PFI la Forquilla, per la seva banda, va preparar i  servir  aquest dia un esmorzar com a fi de l’acte.

El servei d'Ocupació de l'Ajuntament de Vilafranca destaca la importància de la col·laboració de les empreses del territori en el projecte formatiu de l’alumnat, ja que el contacte directe entre aquests i l’empresariat facilita, d’una banda, que els empresaris/àries coneguin futurs treballadors/es i, d’altra banda, que l’alumnat desenvolupi el seu itinerari formatiu amb l'adquisició de competències bàsiques relacionades amb la vida social, el món del treball i l'aprenentatge.

El programa de Formació i Inserció (PFI) d'Auxiliar d'hoteleria: cuina i serveis de restauració acull a quinze alumnes  d’entre 16 a 21 anys que no han obtingut l'ESO. S’ofereix una formació teòric pràctica que té com a finalitat millorar la qualificació professional, facilitar la continuïtat formativa i millorar les oportunitats d'incorporació al món laboral dels joves, també  facilita l'accés als cicles formatius de grau mitjà i a d'altres ofertes formatives.

El programa de Formació i Inserció (PFI) està promogut i finançat per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i autoritzat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No