Inclusió social

La cooperativa Nou Verd celebra 25 anys amb més de 100 empleats i projectes a 37 municipis del Penedès

En l’actualitat compta amb més de 100 treballadors i treballadores amb malaltia mental, discapacitat intel·lectual i risc d’exclusió social

Redacció Vilafranca del Penedès 03-12-2019 11:19 Lectures 3196
Imatge d'arxiu de treballadors de la cooperativa Entrem-hi. Entrem-hi

Imatge d'arxiu de treballadors de la cooperativa Entrem-hi. Entrem-hi

Fa 25 anys, concretament  el dia 1 de desembre de 1994, cinc persones amb problemes de salut mental es trobaren al notari de Vilafranca per tal de constituir-se com a empresa. S’havien conegut fent un curs de jardineria organitzat per l’Ajuntament de Vilafranca. Eren joves i volien treballar però el mercat ordinari els havia tancat les portes més d’una i de dues vegades. Les seves famílies estaven preocupades perquè no aconseguien una estabilitat social i els seus psiquiatres dubtaven que poguessin aconseguir una bona feina tenint en compte la seva problemàtica.

Així es va posar l'embrió del que avui és Nou Verd, la cooperativa del Grup Entrem-hi que celebra aquesta setmana el seu 25è aniversari, amb més de 100 treballadors i treballadores i projectes a 37 municipis de la vegueria Penedès. La cooperativa que va iniciar la seva activitat realitzant serveis de Jardineria, segueix fidel al acompliment de la seva missió d’ inserir persones amb malaltia mental, discapacitat intel·lectual i risc d’ exclusió social a la vegueria Penedès. Des dels seus inicis a l’actualitat, Nou verd ha anat ampliant el ventall de serveis i Projectes en sectors mediambientals, comerç, gestió de residuus, manipulats industrials i també en la gestió de serveis de les administracions públiques.

En l’actualitat compta amb més de 100 empleats i ofereix serveis a empreses, entitats i particulars de 37 municipis del territori. Nou Verd mira el futur amb la voluntat de seguir ampliant i millorant el seu impacte social, en favor de les persones en risc d’exclusió i en xarxa i cooperació amb altres actors socials, econòmics i públics del seu entorn.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No