Regala Igualtat

Vilafranca impulsa una campanya perquè aquest Nadal es regalin joguines no sexistes

La campanya d’enguany és un origami que també recorda la importància de trencar els clixés en la vestimenta de nens i nenes

Redacció Vilafranca del Penedès 04-12-2019 17:04 Lectures 1381
Vilafranca impulsa una campanya perquè aquest Nadal es regalin joguines no sexistes. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca impulsa una campanya perquè aquest Nadal es regalin joguines no sexistes. Ajuntament de Vilafranca

Un any més la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca organitza la campanya “Regala Igualtat”, amb la intenció que durant aquestes festes es regalin joguines no sexistes, trencant així amb els estereotips sexistes que es transmeten a través del joc. La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, explicava que “regalar una joguina és un acte de responsabilitat amb el qual també podem educar dins els valors de la igualtat”. En aquest sentit, apuntava també la necessitat de jugar en família “perquè podem ajudar a fomentar jocs creatius, participatius i col·laboratius i reforçar els nostres vincles”. La campanya impulsa que s’eduqui els nenes i les nenes en el reconeixement de les seves potencialitats, el respecte mutu i amb plena llibertat d’escollir les joguines que volen. D’aquesta manera, no es limita el món dels infants a uns rols i a uns determinats jocs i joguines pel fet d’haver nascut nens o nenes.

En aquesta edició la campanya es presenta en un full per a fer origami, en el qual apareixen diversos nens i nenes vestits amb roba no estereotipada per sexe. En aquest sentit també s’ha volgut anar més enllà i recordar que la roba de nens i nenes també es pot triar dins els valors de la Igualtat i trencant els clixés de gènere. L’artista que ha il.lustrat l’origami ha estat en aquesta ocasió Mireia Andrade Bages.

La campanya arribarà a totes les llars d’infants, escoles de Vilafranca, i a la Fàbrica de Joguines del Patge Raimon.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament