Central del Foix

El desballestament de la central tèrmica de Cubelles rep el premi al Millor Pla de Sostenibilitat 2019 d'Endesa

El procés de demolició i desmantellament del complex va començar el març del 2017, de manera gradual, ordenada i segura, després que la central tanqués el juny del 2015

El projecte té un pressupost total de 4,7 milions d’euros, i del total de residus generats en la demolició se n’ha valoritzat per a reutilitzar un 87%

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El desballestament i la demolició de l’antiga central tèrmica de Foix, situada a Cubelles, al litoral de la comarca del Garraf, ha rebut el premi al Millor Pla de Sostenibilitat d’Endesa el 2019, en un certamen en el qual la Companyia vol reconèixer –i guardonar- les idees i els esforços en la Innovació, el Progrés i la Millora Contínua en la generació tèrmica.

L’operació d’enderroc, recordem-ho, va començar el 28 de març de 2017. D’una manera gradual, selectiva i ordenada, durant tot aquest temps s’ha anat desmantellant la instal·lació en diferents fases fins a deixar el terreny en les seves condicions inicials i sense rastre de l’activitat industrial que s’ha dut a terme durant 34 anys. En total, les obres han tingut un pressupost superior als 4,7 MEUR.

El premi atorgat ha volgut reconèixer no només aquest esforç sinó també els projectes d’economia circular, les accions sostenibles i la creació de valor compartit (CSV). Fernando Jover, responsable de l’obra, va ser la persona encarregada de recollir el guardó en nom d’un equip de deu persones que han estat treballant tots aquests anys en aconseguir aquesta fita.

El programa BYEM (Busca Y  Encuentra Mejoras) té com a objectius principals la recerca i posada en valor de millores en tots els processos i instal·lacions de producció, fomentar la cultura de millora en totes les plantes i  fer-ho de forma contínua, permanent i sostenible. Una iniciativa que reflecteix la cultura Open Power que inspira el grup Enel, ja que condueix cap a la col·laboració, compartir les millores pràctiques amb la resta del món i obrir-se a la innovació i a la participació de tothom. El Programa BYEM ha servit d’inspiració per a la implantació a nivell global a 8 països on opera el Grup Enel del programa Gxcellence Award, entre les persones que treballen a plantes de generació tèrmica.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local