Turisme de congressos

Els hotelers de Sitges calculen que perdran al voltant d'un milió d'euros per la cancel·lació del Mobile

Des del gremi lamenten la forta frenada que suposa aquesta cancel·lació, ja que el congrés marcava l'inici de la temporada turística a Sitges

ACN/ Xavi Toscano Sitges 14-02-2020 14:15 Lectures 2324
Pla obert d'un operari desmuntant un estand del Mobile World Congress (MWC), el 28 de febrer de 2019 . ACN

Pla obert d'un operari desmuntant un estand del Mobile World Congress (MWC), el 28 de febrer de 2019 . ACN

La suspensió aquesta setmana del Mobile Wold Congress suposarà per als hotels i restaurants de Sitges unes pèrdues que poden arribar al milió d'euros, segons dades que ha facilitat a l'ACN el Gremi d'Hostaleria. Molts dels congressistes tenien allotjament reservat al municipi que encara poden anul·lar sense haver de pagar una penalització. Des del gremi lamenten "la forta frenada" que suposa aquesta cancel·lació, ja que el congrés marcava l'inici de la temporada turística a Sitges, que aquest any coincidia dos dies amb el Carnaval. Les pèrdues no seran tan elevades al Maresme ja que en aquesta zona per aquestes dates la majoria dels hotels encara no han obert i les empreses del Mobile no havien reservat habitacions.

Fora de l'àmbit de la ciutat de Barcelona el cop més dur per a la cancel·lació del Mobile World Congress se l'emportarà la població de Sitges. La majoria dels hotels tenien reserves previstes i, cada any, molts dels congressistes es desplacen fins aquest municipi per la seva oferta d'oci nocturn. Per això, segons els primer càlculs dels restauradors l'impacte de suspendre el Mobile "serà molt important i pot arribar al milió d'euros". Així ho ha manifestat a l'ACN el gerent del Gremi d'Hostaleria de Sitges, Alejandro Eguía. Pel que fa a l'afectació directa, que serien els allotjaments, habitacions i espais reservats que ara quedaran lliures, les pèrdues econòmiques poden ser "d'entre 500.000 i 600.000 euros". A més, diu Eguía, "s'ha de sumar un 40% de pèrdues indirectes", ja que també s'ha de tenir en compte les contractacions previstes que no es podran dur a terme.

Unes pèrdues que en general no es podran reclamar. D'una banda perquè no es pot comptabilitzar la despesa que haguessin fet els congressistes que haguessin comprat en comerços, restaurants i locals d'oci de Sitges i de l'altra, perquè la majoria de les reserves d'habitacions en hotels encara es poden cancel·lar sense haver de pagar un percentatge de penalització.

Als hotelers de Sitges l'arribada dels congressistes del Mobile els servia per iniciar la temporada turística i ara aquesta cancel•lació "serà una frenada". El gerent del Gremi d'Hostaleria ha lamentat aquesta "aturada important" a les portes del Carnaval, que coincidia dos dies amb el Mobile.

Baixa afectació al Maresme

El gran impacte negatiu que tindrà per a Sitges la cancel•lació del Mobile contrasta amb la repercussió que hi haurà als hotels del Maresme que "és molt baixa", segons ha assegurat a l'ACN el president del Gremi d'Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera. "La nostra operativa encara no està al cent per cent per aquestes dates, ja que la nostra estacionalitat és molt més curta", afegeix Noguera. De fet, en aquesta zona de la costa de Barcelona molts dels establiments encara estan tancats aquetes setmanes i les empreses que tenien previst assistir al congrés tecnològic ja no van fer cap reserva. A més, segons recorda Noguera "el contingent principal està concentrat a Barcelona i Hospitalet de Llobregat" i que de manera generalitzada en cap de les edicions anteriors del Mobile els congressistes s'han desplaçat fins al Maresme per dormir.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No