Inserció laboral

La Federació Empresarial del Gran Penedès manté l'aposta pel projecte ocupacional Integra’ls

Va néixer amb el propòsit que els empresaris dels polígons industrials de la Bisbal del Penedès definissin llocs de treball perquè persones amb dificultats físiques, intel·lectuals, mentals o socials fossin formades

Redacció La Bisbal del Penedès 27-02-2020 19:12 Lectures 3419
La Federació Empresarial del Gran Penedès manté l'aposta pel projecte ocupacional Integra’ls. Ajt La Bisbal del Penedès

La Federació Empresarial del Gran Penedès manté l'aposta pel projecte ocupacional Integra’ls. Ajt La Bisbal del Penedès

La seu vilanovina de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) ha acollit, aquest dimarts 25 de febrer, una reunió entre les entitats impulsores del projecte de formació i ocupació laboral Integra’ls. Durant la trobada, la FEGP ha refermat el seu compromís amb el projecte.

El passat mes d’octubre, Neus Lloveras va ser designada com a nova presidenta de la FEGP i va constituir la nova junta de l’entitat. Com que la Federació és una de les impulsores d’Integra’ls, aquest dimarts s’ha celebrat una reunió entre les parts implicades en el projecte – FEGP, Fundació Santa Teresa, Adecco i Ajuntament de la Bisbal del Penedès – amb el propòsit d’aprofundir en el seu funcionament, avaluar l’escenari actual i començar a treballar en noves iniciatives de l’àmbit de la formació i de l’ocupació de persones en risc d’exclusió. Tant la nova presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, com la directora general, Rosa Jorba, han coincidit en continuar apostant pel projecte, com es venia fent des de la tardor de 2018, per facilitar la formació i l’ocupació de persones amb dificultats.

El projecte Integra’ls es va presentar la tardor de 2018 amb el propòsit que els empresaris dels polígons industrials de la Bisbal del Penedès definissin llocs de treball perquè persones amb dificultats físiques, intel·lectuals, mentals o socials fossin formades, de forma específica, per ocupar-los als polígons industrials del municipi. En un primer moment, el programa va ser impulsat des de la FEGP, la Fundació Santa Teresa i l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès i, recentment, s’hi ha incorporat l’empresa de treball temporal Adecco. Val a dir que, durant el primer any de vida, el projecte també ha comptat amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Tarragona.

Fins a l’actualitat, el projecte Integra’ls ha atès 57 persones, de les quals 17 han estat inserides de forma directa al mercat laboral. El 41,18% de les insercions han estat de persones derivades de serveis socials, 29,41% de persones amb discapacitat i el 29,41% restant de persones provinents d’altres serveis (Servei d’Ocupació de Catalunya, Justícia o el programa de Garantia Juvenil, entre altres).

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, s’ha mostrat molt satisfeta de poder continuar comptant amb la Federació Empresarial del Gran Penedès en el projecte, ja que “es tracta d’una entitat molt vinculada a les empreses del territori que ens pot aportar una visió especialitzada i molt de valor”. Ferré ha explicat que els agents implicats en el projecte es tornaran a reunir, properament, per continuar engegant accions formatives i ocupacionals adreçades als col·lectius i les persones que tenen més dificultats per trobar feina.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No