Ocupació

66 persones de Canyelles, Cubelles, Olivella i Sitges han trobat feina a través del programa Ubicat

L’orientació laboral d’aquest programa se centra en atendre persones de col·lectius vulnerables que estan preparades per a fer un procés d’inserció, especialment persones en situació d’atur de llarga durada

Redacció Sitges 03-03-2020 15:32 Lectures 1517
66 persones de Canyelles, Cubelles, Olivella i Sitges han trobat feina a través del programa Ubicat. CC Garraf

66 persones de Canyelles, Cubelles, Olivella i Sitges han trobat feina a través del programa Ubicat. CC Garraf

66 persones de Canyelles, Cubelles, Olivella i Sitges han trobat feina durant el 2019 a través del programa d’orientació laboral Ubicat, gestionat pel Consell Comarcal del Garraf i implementat a aquests municipis. L’orientació laboral d’aquest programa se centra en atendre persones de col·lectius vulnerables que estan preparades per a fer un procés d’inserció, especialment persones en situació d’atur de llarga durada.

A través del programa s’han atès 122 persones dels quatre municipis, 60 de Sitges, 25 de Cubelles, 19 d’Olivella i 18 de Canyelles. Aquestes persones han participat en accions d’orientació d’acord a les seves necessitats i en accions de coneixement de l’entorn productiu com visites a empreses, pràctiques no laborals de 40 hores, jornades de networking i prospecció d’empreses, entre d’altres.

El 66% de les persones que participen al programa són majors de 45 anys, el 27% tenen entre 30 i 44 anys i el 7% pertanyen al col·lectiu de joves, d’entre 16 i 29 anys. D’aquestes 122 persones, 108 estaven desocupades (38 en situació d’atur de llarga durada) i 14 tenien feina.

La majoria de les persones que s’han incorporat al món laboral ho han fet al sector dels serveis (20 persones) i de l’hostaleria (18 persones). La resta s’ha incorporat al sector del comerç (9 persones), fàbrica (9 persones), administració pública (4 persones), jardineria (4 persones) i CET (2 persones).

La millora en el procés de recerca de feina, que inclou l’accés a noves eines i canals, ha estat la causa principal de la inserció laboral d’aquestes persones (54%). Altres accions del programa com la prospecció amb empreses del territori (26%), les ofertes gestionades des de la Xarxa Xaloc (12%) o les accions de coneixement de l’entorn productiu com SpeedDating, pràctiques no laborals i visites a empreses (8%) també hi han contribuït.

L’Espai Ubicat també ha estat una proposta positiva per a afavorir l’orientació laboral d’aquestes persones. Es tracta d’un espai concret als ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella i Sitges on les persones participants del programa poden realitzar accions formatives pràctiques, per tal d’adquirir competències TIC, metodologia i autonomia en el procés de recerca de feina.

Enguany està en marxa el programa Ubicat 2020, que segueix la mateixa metodologia d’orientació i inserció.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres