Ocupació

66 persones de Canyelles, Cubelles, Olivella i Sitges han trobat feina a través del programa Ubicat

L’orientació laboral d’aquest programa se centra en atendre persones de col·lectius vulnerables que estan preparades per a fer un procés d’inserció, especialment persones en situació d’atur de llarga durada

66 persones de Canyelles, Cubelles, Olivella i Sitges han trobat feina a través del programa Ubicat. CC Garraf

66 persones de Canyelles, Cubelles, Olivella i Sitges han trobat feina a través del programa Ubicat. CC Garraf

66 persones de Canyelles, Cubelles, Olivella i Sitges han trobat feina durant el 2019 a través del programa d’orientació laboral Ubicat, gestionat pel Consell Comarcal del Garraf i implementat a aquests municipis. L’orientació laboral d’aquest programa se centra en atendre persones de col·lectius vulnerables que estan preparades per a fer un procés d’inserció, especialment persones en situació d’atur de llarga durada.

A través del programa s’han atès 122 persones dels quatre municipis, 60 de Sitges, 25 de Cubelles, 19 d’Olivella i 18 de Canyelles. Aquestes persones han participat en accions d’orientació d’acord a les seves necessitats i en accions de coneixement de l’entorn productiu com visites a empreses, pràctiques no laborals de 40 hores, jornades de networking i prospecció d’empreses, entre d’altres.

El 66% de les persones que participen al programa són majors de 45 anys, el 27% tenen entre 30 i 44 anys i el 7% pertanyen al col·lectiu de joves, d’entre 16 i 29 anys. D’aquestes 122 persones, 108 estaven desocupades (38 en situació d’atur de llarga durada) i 14 tenien feina.

La majoria de les persones que s’han incorporat al món laboral ho han fet al sector dels serveis (20 persones) i de l’hostaleria (18 persones). La resta s’ha incorporat al sector del comerç (9 persones), fàbrica (9 persones), administració pública (4 persones), jardineria (4 persones) i CET (2 persones).

La millora en el procés de recerca de feina, que inclou l’accés a noves eines i canals, ha estat la causa principal de la inserció laboral d’aquestes persones (54%). Altres accions del programa com la prospecció amb empreses del territori (26%), les ofertes gestionades des de la Xarxa Xaloc (12%) o les accions de coneixement de l’entorn productiu com SpeedDating, pràctiques no laborals i visites a empreses (8%) també hi han contribuït.

L’Espai Ubicat també ha estat una proposta positiva per a afavorir l’orientació laboral d’aquestes persones. Es tracta d’un espai concret als ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella i Sitges on les persones participants del programa poden realitzar accions formatives pràctiques, per tal d’adquirir competències TIC, metodologia i autonomia en el procés de recerca de feina.

Enguany està en marxa el programa Ubicat 2020, que segueix la mateixa metodologia d’orientació i inserció.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!