Crisi del coronavirus

Treball, patronals i sindicats acorden "flexibilitzar" la mobilitat de professionals en l'atenció a persones

El personal titulat podrà desplaçar-se per atendre situacions d'emergència social i de dependència

ACN Barcelona 22-03-2020 10:38 Lectures 1249

El Consell de Relacions Laborals de Catalunya –que aplega el Departament de Treball, patronals i sindicats- ha acordat "flexibilitzar" la mobilitat de professionals en l'atenció a les persones durant la crisi del coronavirus. En aquest sentit, s'ha pactat facilitar els desplaçaments de personal que tingui suspesa temporalment la seva activitat per atendre situacions d'emergència social i de dependència, "tenint sempre en compte qüestions com les titulacions acadèmiques o professionals que capaciten per a la prestació del servei". El document de recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre el coronavirus SARS-COV-2 –que es va consensuar i publicar el passat 9 de març- ja s'ha actualitzat amb les noves directrius.

"La situació d’excepcionalitat que vivim fa necessari adoptar solucions transitòries que permetin fer front a la necessitat de prestar serveis essencials a les persones amb algun tipus de dependència", ha insistit el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que també ha volgut "agrair enormement" l'esforç que els professionals de tots els serveis d'atenció a les persones, siguin de l'àmbit d’Afers Socials com de Treball, estan fent aquests dies en la situació d'emergència pel coronavirus.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres