Crisi del coronavirus

Treball, patronals i sindicats acorden "flexibilitzar" la mobilitat de professionals en l'atenció a persones

El personal titulat podrà desplaçar-se per atendre situacions d'emergència social i de dependència

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Consell de Relacions Laborals de Catalunya –que aplega el Departament de Treball, patronals i sindicats- ha acordat "flexibilitzar" la mobilitat de professionals en l'atenció a les persones durant la crisi del coronavirus. En aquest sentit, s'ha pactat facilitar els desplaçaments de personal que tingui suspesa temporalment la seva activitat per atendre situacions d'emergència social i de dependència, "tenint sempre en compte qüestions com les titulacions acadèmiques o professionals que capaciten per a la prestació del servei". El document de recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre el coronavirus SARS-COV-2 –que es va consensuar i publicar el passat 9 de març- ja s'ha actualitzat amb les noves directrius.

"La situació d’excepcionalitat que vivim fa necessari adoptar solucions transitòries que permetin fer front a la necessitat de prestar serveis essencials a les persones amb algun tipus de dependència", ha insistit el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que també ha volgut "agrair enormement" l'esforç que els professionals de tots els serveis d'atenció a les persones, siguin de l'àmbit d’Afers Socials com de Treball, estan fent aquests dies en la situació d'emergència pel coronavirus.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local