Crisi del coronavirus

Treball, patronals i sindicats acorden "flexibilitzar" la mobilitat de professionals en l'atenció a persones

El personal titulat podrà desplaçar-se per atendre situacions d'emergència social i de dependència

El Consell de Relacions Laborals de Catalunya –que aplega el Departament de Treball, patronals i sindicats- ha acordat "flexibilitzar" la mobilitat de professionals en l'atenció a les persones durant la crisi del coronavirus. En aquest sentit, s'ha pactat facilitar els desplaçaments de personal que tingui suspesa temporalment la seva activitat per atendre situacions d'emergència social i de dependència, "tenint sempre en compte qüestions com les titulacions acadèmiques o professionals que capaciten per a la prestació del servei". El document de recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre el coronavirus SARS-COV-2 –que es va consensuar i publicar el passat 9 de març- ja s'ha actualitzat amb les noves directrius.

"La situació d’excepcionalitat que vivim fa necessari adoptar solucions transitòries que permetin fer front a la necessitat de prestar serveis essencials a les persones amb algun tipus de dependència", ha insistit el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que també ha volgut "agrair enormement" l'esforç que els professionals de tots els serveis d'atenció a les persones, siguin de l'àmbit d’Afers Socials com de Treball, estan fent aquests dies en la situació d'emergència pel coronavirus.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!