Crisi del coronavirus

Associacions i gremis de Vilanova demanen l'anul·lació de les taxes d'escombraries i ocupació de via pública i l'IBI de 2020

Fan una crida a l'administració local per evitar la desaparició del teixit empresarial local i la destrucció de llocs de feina

Redacció Vilanova i la Geltrú 22-03-2020 20:54 Lectures 1607

Associacions i gremis professionals de Vilanova i la Geltrú han demanat a l'Ajuntament mesures econòmiques i fiscals per garantir el futur del sector després de la crisi del coronavirus. En un carta signada per la Federació Empresarial del Gran Penedès, el Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, l'associació Viu Comerç i l'Estació Nàutica, les entitats reclamen l'anul·lació de les taxes d'escombraries i ocupació de via pública i l'IBI de 2020, entre d'altres mesures. Diuen que és la única manera d'evitar la "desaparició del teixit empresarial local" i "la destrucció de llocs de feina".

Les quatre entitats econòmiques recorden que els sectors del comerç i l'hostaleria són una de les principals fonts d'ocupació de la ciutat i han mostrat la seva preocupació pels efectes que pugui tenir l'estat d'alarma en el futur del sector: "per poder seguir afrontant la crisi, per revertir les conseqüències econòmiques, per evitar la destrucció de llocs de feina i la desaparició del teixits empresarial local necessitem el suport i l'ajuda del nostre ajuntament".

Per això demanen l'anul·lació de les taxes d'escombraries i ocupació de via pública de 2020 i de l'Impost de Béns Immobles. Però també que l'administració local "faci d'interlocutor necessari entre arrendataris i establiments per a la suspensió dels pagaments actuals".

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres