Crisi del coronavirus

Associacions i gremis de Vilanova demanen l'anul·lació de les taxes d'escombraries i ocupació de via pública i l'IBI de 2020

Fan una crida a l'administració local per evitar la desaparició del teixit empresarial local i la destrucció de llocs de feina

Associacions i gremis professionals de Vilanova i la Geltrú han demanat a l'Ajuntament mesures econòmiques i fiscals per garantir el futur del sector després de la crisi del coronavirus. En un carta signada per la Federació Empresarial del Gran Penedès, el Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, l'associació Viu Comerç i l'Estació Nàutica, les entitats reclamen l'anul·lació de les taxes d'escombraries i ocupació de via pública i l'IBI de 2020, entre d'altres mesures. Diuen que és la única manera d'evitar la "desaparició del teixit empresarial local" i "la destrucció de llocs de feina".

Les quatre entitats econòmiques recorden que els sectors del comerç i l'hostaleria són una de les principals fonts d'ocupació de la ciutat i han mostrat la seva preocupació pels efectes que pugui tenir l'estat d'alarma en el futur del sector: "per poder seguir afrontant la crisi, per revertir les conseqüències econòmiques, per evitar la destrucció de llocs de feina i la desaparició del teixits empresarial local necessitem el suport i l'ajuda del nostre ajuntament".

Per això demanen l'anul·lació de les taxes d'escombraries i ocupació de via pública de 2020 i de l'Impost de Béns Immobles. Però també que l'administració local "faci d'interlocutor necessari entre arrendataris i establiments per a la suspensió dels pagaments actuals".

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!