Crisi del coronavirus

Serveis a domicili, reducció d'horaris i descomptes per als cossos d'emergència: l'empresa local afronta la crisi del coronavirus

Moltes empreses han hagut de tancar les portes, però alguns negocis han pogut mantenir l'activitat modificant els seus serveis per adaptar-los a l'estat d'alarma

Redacció Vilanova i la Geltrú 23-03-2020 9:40 Lectures 891
Donació de mascaretes i guants del Centre Dental Vilanova a la policia local . EIX

Donació de mascaretes i guants del Centre Dental Vilanova a la policia local . EIX

Serveis a domicili, reducció d'horaris i descomptes especials per als cossos d'emergència. Aquestes són alguns de les mesures que l'empresa local ha plantejat en els darrers dies per fer front a la crisi del coronavirus. Molts negocis han hagut de tancar les seves portes arran del decret de l'estat d'alarma, però algunes empreses han pogut mantenir l'activitat modificant els seus serveis per adaptar-los a la nova situació.

És el cas dels paradistes del Mercat del Centre de Vilanova, que en la darrera setmana ha potenciat el seu servei a domicili, mitjançant el qual porten la compra al client a casa seva. El client pot fer la comanda en persona o a través del telèfon de les seves parades de referència. A més han modificat els seus horaris: des de dijous passat, el mercat no obre a la tarda i el seu horari es limita a dilluns a divendres, de 9 a 14 h i dissabtes de 8 a 14 h.

El personal de les parades estan prenent totes les mesures de seguretat i protecció personal necessària. Ho han fet gràcies també a la col·laboració d'altres empreses locals. Un exemple de la solidaritat que està generant aquesta crisi és la Centre Dental Vilanova, que des que va aturar la seva activitat, s'ha dedicat a col·laborar activament amb cossos de seguretat i treballadors de serveis bàsics. La clínica,que ha donat a la policia local i als paradistes del mercat tot el material de protecció del que disposava a les seves instal·lacions, s'està fent càrrec de l'esterilització de les mascaretes que moltes cosidores voluntàries estan fent a casa seva aquests dies: "si tots ajudem, serà més fàcil combatre el covid-19. No surtiu de casa, només per a l'indispensable, i renteu-vos les mans amb sabó vàries vegades al dia", recomanen des de la clínica.

El restaurant RedBar, que manté la seva activitat a través dels serveis a domicili i del despatx de pa, ha anunciat un descompte del 50% a tot el personal dels cossos d'emergència que aquests dies estan lluitant contra la pandèmica. Policies, bombers, personal sanitari i demés col·lectius disposarà d'un descompte del 50% tant en les comandes a la carta com el servei a domicili, que també serà gratuït per aquells col·lectius més vulnerables que han de complir estrictament el confinament, com ara la gent gran.

Per la seva part, negocis com Gràfiques Ferpala, ha enviat el seu personal d'administració a treballar telemàticament des de casa "per tal de minimitzar al màxim el contacte entre les persones i evitar desplaçaments innecessaris". Mantenen l'horari habitual de 9h a 18h; han posposat les visites tant de clients com de proveïdors a les instal·lacions; i les comandes es remetran als clients per agències externes. L'empresa vilanovina ha extremat la higiene de les seves instal·lacions subministrant als operaris i tècnics guants i gel hidroalcohòlic per a la seva seguretat.

Però la majoria dels establiments han hagut de cessar la seva activitat. És el cas d'OV Osteopatia Vilanova: "hem tancat perquè no podem garantir la seguretat dels pacients ni del nostre equip per la proximitat que requereixen els tractaments", explica la seva propietària que, com empresària i autònoma es troba en una situació econòmica molt complicada. "No hi ha entrada de diners i les despeses fixes que tenim són exactament les mateixes", es lamenta.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres