Alerta sanitària

Més de 30 impressores 3D de l'Alt Penedès fabriquen 150 protectors facials diaris per al personal sanitari

L’empresa, que de moment té material per fabricar 2.000 protectors facials, repartirà aquests protectors entre l’Hospital Comarcal i el Ricard Fortuny i ha informat que estan valorant la possibilitat de fabricar altres peces segons les prioritats

Més de 30 impressores 3D de l'Alt Penedès fabriquen 150 protectors facials diaris per al personal sanitari. EIX

Més de 30 impressores 3D de l'Alt Penedès fabriquen 150 protectors facials diaris per al personal sanitari. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les empreses penedesenques DPR Automatismos i D3D Tech Printing han aconseguit, junt amb altres col·laboradors de la comarca, posar en funcionament més de 30 impressores 3D amb les quals fabricaran, cada dia, uns 150 protectors facials per al personal sanitari.

Aquesta iniciativa s’ha impulsat després que els responsables de les empreses, els vilafranquins Robert Machuca i Jose Labandeira, es posessin a disposició de l’Ajuntament de Vilafranca per col·laborar en la producció de components sanitaris. L’Ajuntament va consultar amb la direcció de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny quin material era més necessari i es va establir que la prioritat era la fabricació de protectors facials.

A hores d’ara, es poden fabricar dos models d’equips. Els protectors de color verd estan adreçats al personal sanitari donat que tenen un nivell més alt de protecció i triguen en fabricar-se unes 2 hores. Per una altra banda, les de color violeta, es fabriquen en 45 minuts i, en ser una mica més simples, estarien més adreçades a personal de farmàcies o residències.

L’empresa, que de moment té material per fabricar 2.000 protectors facials, repartirà aquests protectors entre l’Hospital Comarcal i el Ricard Fortuny i ha informat que estan valorant la possibilitat de fabricar altres peces segons les prioritats del sistema sanitari.

L’empresa ha fet també una aportació econòmica per adquirir matèria primera sanitària per fabricar aquesta setmana i des del Departament de Compres de l’Ajuntament de Vilafranca es complementarà en allò que sigui necessari quan sigui urgent.

Aquesta iniciativa se suma a d’altres aportacions d’empreses de la zona, com ara la donació de guants i material feta per EMMS, la donació de material per a fer mascaretes que han donat BCNonowens, l’oferiment de la xarxa de vehicles de Nicolàs, la desinfecció d’ambulàncies de Tallers Midas, la donació de 2.000 mascaretes per part d’Ametller Origen o la cessió d’habitacions que ha fet la Masia Cal Tòfol-Restaurant Casa Nova.

L’Ajuntament de Vilafranca agraeix profundament a totes aquestes empreses i a tothom que s’ha posat a disposició per col·laborar en la lluita contra la pandèmia del Coronavirus-Covid19 i es mostra disposat a continuar coordinant totes aquestes col·laboracions amb les necessitats del sector sanitari.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local