Crisi del coronavirus

Associacions i patronals de Vilanova demanen al govern local replantejar-se els ajuts a la crisi

Consideren que no n’hi ha prou amb ajornar fins al juny el pagament dels tributs

Associacions i patronals de Vilanova demanen al govern local replantejar-se els ajuts a la crisi. EIX

Associacions i patronals de Vilanova demanen al govern local replantejar-se els ajuts a la crisi. EIX

Associacions i gremis de Vilanova i la Geltrú, amb el suport de la Federació Empresarial del Gran Penedès, han demanat al govern local replantejar-se els ajuts de la crisi que s'han anunciat ja que els consideren "del tot insuficients". El Gremi d'Hostaleria, l'Estació Nàutica i Viu Comerç han enviat una segona instància a l'alcaldessa per sol·licitar "un replantejament de les mesures preses per ajudar a passar la crisi al sector econòmic de la ciutat. No n’hi ha prou amb ajornar fins al juny".

Les tres associacions, representants de més de 500 empreses amb seu a Vilanova i la Geltrú, consideren que el fet de tancar les portes dels establiments i cessar les activitats econòmiques els està provocant pèrdues "que no recuperarem a l'hora de tornar a la normalitat, ni a curt termini". Alerten que no generen ingressos, però "sí hem de seguir generant despeses, pagaments i obligacions, que no podrem afrontar durant tot aquest any".

En la situació actual, asseguren que "molts establiments i empreses no podran mantenir el personal que tenien contractats, tan mateix els llocs de treball relacionats amb el nostre sector (tan proveïdors, elaboradors i comercials)". Per això consideren que la resposta que han rebut de l'Ajuntament "és totalment insuficient tant per passar el confinament com per la futura i incerta arrancada de la vida quotidiana i econòmica".

En aquest sentit, demanen al consistori vilanoví adoptar mesures que ja han anunciat altres ajuntaments com ara el de Sant Pere de Ribes, que no cobra les llicències de terrasses, ni la taxa dels mercats ambulants setmanals, ni la recollida de la brossa comercial i a més ha anunciat que doblarà els ajuts al comerç local i a l’emprenedoria (240.000 euros) i farà un pla individualitzat per ajornament o fraccionament dels tributs municipals, sense recàrrecs i prioritzarà el pagament de les factures d’autònoms i petits i mitjans comerços per tal de dotar-los de liquiditat el més aviat possible.

Aquest és l'exemple més proper que posen les tres entitats, que també demanen fixar-se en ajuntaments com el de Barcelona, que impulsa l'exempció del preu públic de recollida de residus mentre duri l’estat d’alarma, la devolució de la taxa de terrasses dels dies que no s’ha exercit l’activitat, l'ajornament del cobrament de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics (IEET) a setembre i l'elaboració d'un decret per a garantir la continuïtat de tots els contractes públics, entre d'altres.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!