Crisi del coronavirus

La segona setmana de confinament total provoca un creixement "rècord" del gran consum

Les vendes 'online' es disparen un 73,7% i tripliquen la velocitat de creixement d'abans de la crisi

ACN Barcelona 07-04-2020 11:00 Lectures 1493
Pla curt d'un supermercat Bon Preu de Barcelona amb algunes prestatgeries buides, l'11 de març del 2020. ACN

Pla curt d'un supermercat Bon Preu de Barcelona amb algunes prestatgeries buides, l'11 de març del 2020. ACN

La segona setmana de confinament total ha provocat un creixement "rècord" de les vendes de gran consum, segons la companyia de mesura i anàlisi de dades Nielsen. Les compres pel canal 'online' s'han disparat un 73,7%, registrant un increment acumulat al març del 48,1% i triplicant la velocitat de creixement respecte al període d'abans de la crisi del coronavirus. En total, el gran consum ha augmentat un 16,2%, quatre punts per sobre del creixement de la setmana anterior. La venda de productes frescos ha continuat creixent, amb un increment del 21,7%. Tot i això, també ha augmentat notablement la compra de productes lligats a l'oci, com els productes de rebosteria (57%), els d'esmorzar o berenar (21%) o els d'indulgència (20%).

Els productes per la prevenció i la cura de la salut mantenen la tendència de creixements a triple dígit, concretament, del 111%. En canvi, altres categories han començat a moderar les vendes, com els productes bàsics o les cel·luloses, amb un increment del 18% i el 14%, respectivament.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No