Crisi del coronavirus

Els gestors reclamen ajornar fins al 31 de maig el termini per les declaracions trimestrals de pimes i autònoms

Hi ha recàrrecs del 5% al 20% per presentar tard o malament la documentació i de fins al 50% si Hisenda avisa de l'error

ACN Barcelona 08-04-2020 20:04 Lectures 2580
Els gestors reclamen ajornar fins al 31 de maig el termini per les declaracions trimestrals de pimes i autònoms. ACN

Els gestors reclamen ajornar fins al 31 de maig el termini per les declaracions trimestrals de pimes i autònoms. ACN

El Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya veu "ineludible" un ajornament dels terminis per presentar les declaracions trimestrals de petites i mitjanes empreses (pimes) i autònoms. El termini oficial acaba el 20 d'abril o el dia 15 en el cas en què es domicilia el pagament, i els gestors exigeixen que s'allargui fins al 31 de maig tenint en compte que es manté l'estat d'alarma fins a finals de mes. "La majoria de pimes i autònoms no compten amb les eines necessàries per gestionar la comptabilitat de forma informatitzada i no la poden fer arribar a la gestoria amb les limitacions actuals de mobilitat", afirmen des del Col·legi.

Els gestors recorden que no presentar les declaracions a temps o fer-ho de forma incorrecta pot comportar recàrrecs del 5% al 20% si es rectifica o es presenta fora de termini de forma voluntària, i de fins al 50% si és Hisenda que ha d'avisar de l'error.

Des del col·legi de gestors indiquen, a més, que moltes pimes també necessiten recuperar documentació dels seus proveïdors i clients, que sovint es troben amb les mateixes limitacions de mobilitat. "No veiem compatible el confinament amb haver de fer front a una obligació tributària que pot suposar desplaçaments i tràfec de documentació innecessaris i, per tant, un risc per a la propagació de la covid-19", asseguren els gestors.

De fet, els gestors administratius preveuen que la majoria de pimes i autònoms demanin un ajornament del pagament d'aquests impostos, però diuen que fins i tot per demanar-lo cal fer la presentació primer, de manera que "el problema de fons no queda ni de lluny resolt".

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No