Fase 1 del desconfinament

Sitges permetrà ampliar terrasses sempre que es compleixin les mesures sanitàries

Els establiments de restauració i hostaleria podran ocupar el 50% de les terrasses i hauran de complir les mesures de seguretat i les condicions de la fase 1 decretades per les autoritats sanitàries per poder funcionar

A partir del proper dilluns 18 de maig, si el govern de l’Estat ho autoritza, Sitges passarà a la fase 1 de la desescalada, en la qual les terrasses de bars i restaurants podran tornar a instal·lar-se amb la limitació de reduir el nombre de taules a la meitat i garantint les mesures d’higiene i prevenció decretades per les autoritats sanitàries i de seguretat.

L’Ajuntament recorda que l’aforament de les terrasses s’ha de reduir al 50%, cal mantenir una distància de seguretat de 2 metres entre taules i s’ha de garantir en tot moment les mesures sanitàries i de seguretat.

L’ajuntament de Sitges estudiarà cas per cas la situació de les terrasses i preveu que es pugui fer una petició d’ampliació en funció de cada situació. Per aquest motiu qui vulgui sol·licitar-la, podrà fer-ho a través del correu terrasses@sitges.cat indicant a l'assumpte “Ampliació” i l’adreça de la terrassa. Aquesta petició, haurà d’anar acompanyada de l’explicació dels motius i adjuntant una o més fotografies de l'estat actual i una imatge de la proposta. Aquest mateix correu, s’ha habilitat per resoldre dubtes, consultes o peticions vàries del sector de la restauració.

El regidor responsable d’activitats Eduard Terrado remarca que “per ajudar a resoldre dubtes i consultes sobre la normativa per reobrir les terrasses de bars i restaurants, hem considerat imprescindible posar en marxa aquest correu electrònic per donar una atenció molt personalitzada”.  El regidor explica que “després d’analitzar les possibilitats de la geografia urbana sitgetana, amb un centre neuràlgic reduït i amb carrers molt estrets, des del departament d’activitats s’han establert les directrius oportunes per garantir la distància mínima entre persones sense deixar de banda que el màxim nombre d’establiments puguin desenvolupar un mínim d’activitat”. Terrado destaca que “la pandèmia del coronavirus és una crisi sanitària de grans magnituds però també ha provocat una crisi econòmica, fet pel qual l’Ajuntament de Sitges, que és l’administració que atorga les llicències de les terrasses, treballa per donar suport a la ciutadania i també al teixit empresarial per reactivar l’economia” però alhora afegeix que “hi haurà casos molt difícils per poder oferir el servei de terrassa a l’aire lliure donades les circumstàncies dels carrers, molts dels quals, són estrets i no permeten disposar dels metres necessaris per garantir la distància de seguretat”.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, fa una crida a la ciutadania perquè conservin la distància de seguretat i “limitin el temps d’estada a les terrasses a l’estrictament necessari apel·lant a la necessitat que tothom pugui gaudir dels serveis que s’ofereixen i així poder tenir una major rotació i, per tant, que l’establiment pugui treballar el màxim possible atesa la situació que s’està patint”.
Condicions per obrir les terrasses a la Fase 1 

Els establiments de restauració, hotelers i cafeteries podran obrir les terrasses i ocupar-les amb un 50% de  la capacitat permesa en funció de la llicència municipal autoritzada l’any passat. També caldrà que hi hagi 2 metres entre taula i taula de distancia mínima de seguretat i fins a un màxim de 10 persones per taula. Alhora caldrà mantenir en tot moment les prescripcions de les autoritats sanitàries i de seguretat i també les mesures de desinfecció. Es recomana prioritzar i fer servir l’ús d’estovalles d’un sol ús. També caldrà netejar taules, cadires i altres estris amb profunditat per evitar possibles contagis. Els establiments hauran de posar a disposició dels clients gels hidroalcohòlics, entre d’altres condicions.

L’Ajuntament recorda que s’ha de deixar una franja lliure pel pas de vianants i alhora mantenir la distància de seguretat entre vianants i usuaris de terrasses.

En aquest sentit, es consideren carrers amb molta intensitat de trànsit de vianants els següents:

Parellades
Major
Sant Francesc
Cap de la Vila
Artur Carbonell
Passeig Vilafranca
Passeig Vilanova entre Passeig Vilafranca i carrer Europa.
Marquès de Mont-roig
Plaça Indústria
Primer de Maig
Jesús, entre Francesc Gumà i Cap de la Vila
Passeig Ribera
Platja Sant Sebastià complerta (Barcelona - Port de n’Alegre)


En cas d’aglomeracions de gent que no permeti mantenir les distàncies de seguretat, les terrasses s’hauran de desmuntar immediatament sense que hi hagi una ordre expressa d’un agent de l’autoritat. Si es detecta que aquesta norma s’infringeix, l’Ajuntament pot obrir un expedient per inhabilitar la llicència de terrassa i imposar sancions.

Quines terrasses es podran instal·lar a la fase 1 ?

Les terrasses que hagin sol·licitat instal·lació per l'any 2020 i hagin disposat autorització municipal l'any 2019 podran instal·lar terrassa. Terrasses interiors d’establiments, no cobertes, que puguin mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre taules.

 

Terrasses que no es podran instal·lar a la fase 1

Les terrasses que havent estat autoritzades l'any 2019 i que no hagin fet sol·licitud l'any 2020 no podran instal·lar-se aquest any fins que no facin la sol·licitud telemàtica a l'Ajuntament.

Les peticions de noves instal·lacions de terrasses, no autoritzades amb anterioritat, no podran instal·lar-se fins que no es procedeixi a autoritzar-les mitjançant resolució a l'efecte que estableixi les condicions a assolir.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!