Crisi del coronavirus

200 empreses ja busquen fer negoci en el territori del Gran Penedès amb l’aquídaquí.cat

La Federació Empresarial del Gran Penedès posa la plataforma Aquí d’aquí, a disposició de les empreses i professionals del Gran Penedès per impulsar l’activitat empresarial de proximitat.

Redacció Vilanova i la Geltrú 22-05-2020 10:02 Lectures 1996
200 empreses ja busquen fer negoci en el territori del Gran Penedès amb l’aquídaquí.cat. EIX

200 empreses ja busquen fer negoci en el territori del Gran Penedès amb l’aquídaquí.cat. EIX

Quinze dies després de la posada en marxa de la plataforma de contactes entre empreses del Gran Penedès, dos centenars d’empreses ja s’han sumat a la campanya #AquíDAquí, en una primera campanya d’informació a la ciutadania en general. Avui la FEGP llança l’espot dirigit a les empreses amb què vol arribar a tot el teixit empresarial i animar una vegada més a crear xarxa entre professionals i empreses, per tal de trobar clients i proveïdors de proximitat.

La FEGP, la Federació Empresarial del Gran Penedès, des de la seva sectorial d’innovació, va iniciar el passat 6 de maig un projecte de coneixement entre les empreses de les comarques del Penedès i el Garraf. El projecte vol visualitzar i posar en valor el know-how de les empreses i els professionals del territori i crear vincles comercials per ajudar a la recuperació econòmica.

Es tracta d’una plataforma online, amb uns formularis molt senzills que permeten a les empreses introduir serveis i productes, alhora que fer una demanda de necessitats específiques. La informació és analitzada i creuada per personal tècnic de la federació i es dona resposta immediata a les demandes. El contacte directe amb les empreses permet posar en valor aquest coneixement i cercar la millor solució.

La iniciativa es va gestar unes setmanes abans de fer-se evident la pandèmia. La riquesa i diversitat de les comarques del Penedès i el Garraf, millorar-ne el teixit econòmic o potenciar el valor d’empreses locals van ser els motius d’iniciar el projecte. La campanya de l’Aquí d’aquí té previst ser un servei prolongat per a la competitivitat del territori, establir xarxes de proximitat professionals i potenciar el consum de Km0, i ara per la situació donada amb la crisi sanitària, ajudarà a pal·liar els efectes econòmics negatius de l’epidèmia de Covid 19.

Sent fidels a la realitat del territori, també inclou una secció on l’usuari pot trobar les e-commerce amb seu social al territori, més dirigit al gruix de consumidors finals.

Més enllà de la comunicació, la FEGP vol aprofitar la seva posició com a eix central de les organitzacions empresarials de les tres comarques per afavorir la interrelació entre les empreses, per això ha entès que la recuperació és cosa de tots i ha obert l’Aquí d’aquí, o mercat de contactes, a empreses i professionals no federats, i a la ciutadania en general.

Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No