Fase 1 del desconfinament

Sitges flexibilitzarà l'ampliació de les terrasses per mantenir l'aforament i l'horari de tancament

S'aplicarà una rebaixa del 75% en la taxa i el pagament es farà a finals d'any en funció de l'ocupació real

ACN Sitges 22-05-2020 19:17 Lectures 1945
Pla general de la terrassa d'un restaurant de Sitges, amb les taules més distanciades que abans de la pandèmia . ACN

Pla general de la terrassa d'un restaurant de Sitges, amb les taules més distanciades que abans de la pandèmia . ACN

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha signat aquest divendres un decret per flexibilitzar la instal·lació de les terrasses de bars i restaurants i els seus horaris. Preveu que els restauradors puguin ampliar les seves terrasses per compensar la pèrdua d'aforament – a la fase 1 és del 50% -, sempre que es mantingui la distància de dos metres entre taules i la via ho permeti. Per agilitzar el procés, les terrasses es podran instal·lar just després de fer una comunicació prèvia a l’Ajuntament incloent un certificat autoresponsable de compliment de les condicions. Pel que fa a la taxa, s'aplicarà una reducció del 75% i el pagament, en comptes de fer-se per endavant com fins ara, es farà a finals d'any en funció de l'ocupació real.

L’Ajuntament de Sitges també ha flexibilitzat els horaris. Durant la fase 1 serà fins a les 23:30 hores per als bars i bars-restaurants i fins a les 00:00 hores, per als restaurants, de diumenge a dijous, ambdós inclosos, i fins les 01:00 hores de la matinada, els divendres i dissabtes, així com les vigílies de festius. A partir de l’entrada de Sitges en la segona fase de la desescalada, aquest horari s’ampliarà.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, explica que amb aquest decret s'ha volgut donar facilitats a uns sectors com l'hoteler i el de la restauració "molt afectats per l’impacte del coronavirus" per tal que puguin ampliar les terrasses de cara a la temporada d’estiu "sense oblidar la seguretat de les persones”. Aurora Carbonell també ha destacat que l'actual ordenança era molt restrictiva i que per això han decidit substituir-la per un decret.

L’Ajuntament farà inspeccions per comprovar que les terrasses compleixen amb la normativa actual i les mesures de seguretat i prevenció. Si es detecta alguna irregularitat,el consistori prendrà les mesures corresponents.

En cas d’aglomeracions de gent que no permetin mantenir les distancies de seguretat, les terrasses s’hauran de desmuntar immediatament sense que hi hagi una ordre expressa d’un agent de l’autoritat. Si es detecta que aquesta norma s’infringeix, l’Ajuntament pot obrir un expedient per inhabilitar la llicència de terrassa i imposar sancions.

L’Ajuntament de Sitges recorda que s’ha habilitat un correu electrònic (terrasses@sitges.cat) per tal de facilitar les peticions i resoldre dubtes o consultes.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No