Agricultura

Unió de Pagesos exigeix al Govern recursos per fer front a la fauna salvatge

El sindicat apel·la a la responsabilitat i el compromís dels caçadors per donar-hi resposta

Redacció Barcelona 22-05-2020 20:21 Lectures 1538
Unió de Pagesos exigeix al Govern recursos per fer front a la fauna salvatge. Unió de Pagesos

Unió de Pagesos exigeix al Govern recursos per fer front a la fauna salvatge. Unió de Pagesos

Unió de Pagesos reitera la seva reclamació al Govern i al Departament d’Agricultura perquè destinin els recursos econòmics i humans necessaris per fer front a la gestió de la fauna salvatge amb l’objectiu d’aconseguir unes poblacions sostenibles en l’aspecte ambiental, i compatibles amb l’activitat agrària. En aquest sentit, el sindicat també reitera la demanda d’una llei de fauna salvatge i cinegètica que doni resposta a les necessitats, ja que els resultats de la regulació actual han demostrat que no és suficient per resoldre el greu problema dels danys als conreus.

Unió de Pagesos també apel·la a la responsabilitat i al compromís del col·lectiu de caçadors perquè donin resposta als pagesos i ramaders que pateixen danys de fauna. El sindicat considera que no és acceptable que organitzacions que representen aquest col·lectiu utilitzin la pagesia com a moneda de canvi per aconseguir les seves reivindicacions.

Cal recordar que l’evolució poblacional de les especies cinegètiques, en especial la del porc senglar i el cabirol, o el conill i el tudó, entre altres, fa anys que provoca importants pèrdues econòmiques a la pagesia, i la caça esportiva és una eina fonamental però s’ha demostrat que en algunes zones no és suficient per a la mitigació dels danys ocasionats als conreus i els riscos sanitaris que suposa per a la ramaderia.

Tenint en compte l’escassa eficàcia demostrada de la regulació d’aquesta activitat, el sindicat exigeix al Govern que, en cas de danys a les explotacions agràries, cal garantir que la pagesia sigui totalment indemnitzada, i amb un sistema no arbitrari i àgil de peritatge. En aquest sentit, cal que s’estableixi l’obligatorietat de disposar d’una assegurança de responsabilitat civil amb una franquícia mínima de l’1% per cobrir els danys a l’activitat agrària i forestal als titulars dels espais cinegètics, ja siguin públics o privats.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres