Desescalada del confinament

La Cambra de Comerç al Garraf compleix 30 anys i trasllada la seva seu actual al carrer Sant Pere de Vilanova

La seu obrirà les portes a partir del 2 de juny, dimarts i dijous de 9 a 13 hores, amb horari restringit a causa de la pandèmia

Redacció Vilanova i la Geltrú 29-05-2020 8:46 Lectures 795

Enguany la Cambra de Barcelona fa 30 anys que té presència a la comarca del Garraf amb oficina pròpia. Coincidint amb aquesta efemèride, la Delegació traslladarà la seva actual seu, ubicada a la Plaça de la Vila, al número 38 del carrer Sant Pere, al municipi de Vilanova i la Geltrú. Les instal·lacions obriran les seves portes a partir del proper 2 de juny i atendran al públic dimarts i dijous, de 9 a 13 hores.

La primera Delegació de la Cambra va ser inaugurada l’any 1990 al carrer Correu de Vilanova, amb Jordi Morera com a primer delegat de la Cambra al Garraf. El 2014, es va traslladar a les dependències de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ubicades a la Plaça de la Vila. Ara, un cop instal·lats a la nova seu, l’equip liderat per Àngel Font continuarà treballant per afavorir el desenvolupament del teixit econòmic comarcal.

Crida a participar a la campanya Que cap empresa tanqui

Des de la nova Delegació s’està treballant intensament en la campanya Que cap empresa tanqui, una iniciativa engegada recentment per les Cambres de Comerç de Catalunya que té com a objectiu evitar que les empreses catalanes tanquin per culpa de la pandèmia. La Delegació del Garraf s’ha dirigit a tots els ajuntaments, així com entitats de la comarca, i els ha instat a sumar-se a aquesta iniciativa.

Un dels grans eixos d’aquesta campanya és resoldre els dubtes i assessorar les empreses davant d’incerteses derivades de la reducció d’ingressos i liquiditat als seus negocis, així com guiar-les per accedir a les ajudes aprovades per les administracions. En aquest sentit, s’ha posat en marxa una línia d’assessorament multidisciplinari format per més de 200 professionals. El servei, totalment gratuït, individualitzat i accessible a través de la web: https://www.cambrabcn.org/covid19/que-cap-empresa-tanqui, està dirigit a emprenedors, autònoms i pimes amb dificultats econòmiques derivades de la pandèmia. S’ha concentrat el màxim nombre d’assessors disposats a atendre el que es preveu siguin moments molt difícils pel teixit econòmic i empresarial del país.

En paral·lel, al llarg de la campanya s’han establert altres eixos d’accions, tant a curt termini com a llarg termini, però tots amb un clar objectiu: preservar els màxims llocs de treball i d’empreses. Entre aquests eixos, per exemple, es troben la creació de trobades d’empreses per activar l’economia, i discutir entre tots solucions, plans i accions per afrontar la nova normalitat.

Per últim, es vol promoure l’anàlisi constant de les mesures necessàries per ajudar l’economia i pressionar l’administració, aportant estudis i dades. Les Cambres consideren essencial analitzar de forma crítica qualsevol mesura que sorgeixi per tal d’evitar la destrucció de llocs de treball.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No