Desescalada del confinament

El mercadal de Vilanova tornarà el 13 de juny reubicat al parc de Baix a Mar

L'Ajuntament habilita aquest espai provisionalment per garantir els aforaments i la distància de seguretat

S'ha descartat la proposta presentada per una part dels paradistes d'ubicar el mercat setmanal en els carrers de Pelegrí Ballester i del Pare Garí

Redacció Vilanova i la Geltrú 04-06-2020 21:22 Lectures 4336
El mercadal de Vilanova tornarà el 13 de juny reubicat al parc de Baix a Mar. Ajuntament de Vilanova

El mercadal de Vilanova tornarà el 13 de juny reubicat al parc de Baix a Mar. Ajuntament de Vilanova

En plena fase 2 de desconfinament, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú treballa per fer possible el retorn a l'activitat habitual del mercat setmanal del centre. La principal dificultat és garantir les mesures d'obligat compliment relatives a l'aforament, ja que suposen la limitació d'un terç de l'ocupació de l'espai i garantir la distància de seguretat de 2 metres entre parades, entre venedors i clients, i entre clients.

En aquest sentit, l'Ajuntament ha ofert als 140 paradistes del sector no alimentari el parc de Baix-a-Mar com a ubicació provisional per a la celebració del mercadal, amb la previsió de retornar a l'activitat el dissabte 13 de juny. Aquest indret esdevé un espai idoni fins que es pugui retornar al seu lloc habitual, la plaça d'Enric Cristòfol Ricart. L'extensió del parc de Baix-a-Mar permet garantir la distància de 2 metres de separació i, sobretot, que s'hi puguin instal·lar la totalitat de les 140 parades.

Des de la Regidoria de Producció del 1r Sector i Mercats municipals s'ha fet arribar una carta als paradistes del mercadal setmanal del centre, tot exposant la proposta i argumentant els avantatges de poder tornar a l'activitat comercial en aquesta zona de la ciutat. El parc és un espai cèntric, extens i diàfan; està situat en una zona atractiva i propera a l'emplaçament habitual del mercadal, i sobretot, té prou capacitat per ubicar-hi totes les parades, de manera que tots els paradistes que ho desitgin poden tornar a treballar.

Per aquest motiu, des del govern municipal s'ha prioritzat aquesta ubicació com a millor alternativa per tal que la totalitat dels paradistes puguin reprendre l'activitat laboral i comercial. D'altra banda, s'ha descartat la proposta presentada per una part dels paradistes, d'ubicar el mercat setmanal en els carrers de Pelegrí Ballester i del Pare Garí. Aquesta opció suposaria una afectació setmanal en el funcionament de les línies regulars de transport públic, així com en la implementació de les "mesures Covid-19" per garantir una mobilitat segura. Així mateix, s'ha explicat als paradistes, l'amplada dels carrers proposats per una part del col·lectiu no permet garantir que es mantinguin les distàncies de seguretat exigides, només hi cabrien unes poques parades i amb un control d'aforament molt limitat.

A banda de l'aforament, l'obertura del mercadal garantirà el compliment de les altres mesures de prevenció i seguretat de les persones, com són l'ús obligatori de la mascareta, evitar que la clientela toqui els productes, facilitar gel desinfectant o cobrar preferiblement amb targeta. 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No