Renda 2019

Els tècnics tributaris avisen que pateixen una "situació d'estrès i tensió insostenible"

Els despatxos insisteixen en ampliar els terminis per la declaració de la renda i reclamen empatia a l'administració

ACN Barcelona 16-06-2020 10:20 Lectures 1228

Els tècnics tributaris avisen que estan vivint una "situació d'estrès i tensió insostenible" sense precedents que en molts casos està provocat depressions i problemes de salut greus. En una carta al govern espanyol, les administracions de tributs i hisenda i al defensor del poble, entre d'altres, l'Associació de Professionals de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears i la Federació Espanyola d'Associacions Professionals de Tècnics Tributaris i Assessors Fiscals tornen a reclamar que s'ampliï fins al 30 de setembre la data límit per presentar la declaració de la renda. El col·lectiu diu que són els "grans oblidats" de la crisi del coronavirus, malgrat que han fet una "activitat essencial" i demanen "empatia" a l'administració.

"Hem estat activitat essencial perquè els contribuents puguin complir amb les seves obligacions fiscals, preparar ERTO sense descans, seguim a la desescalada per revertir aquests expedients segons necessitat de les empreses, hem suportat les tensions dels treballadors que no han cobrat la seva prestació, culpant per una negligència que a la majoria dels casos no ens correspon, i ara estem assumint la campanya de declaració de l'IRPF", afirmen els tècnics tributaris a la carta.

En aquest sentit, afegeixen que les noves exigències també a la renda fan que les seves jornades laborals i la dels treballadors s'estiguin ampliant i es privi del "descans i de la vida familiar". "Després de tot aquest esforç, ens sentim incapaços d'arribar a la fi de la campanya de la renda, presentant totes les declaracions dels clients", diuen.

"En més de 30 anys de trajectòria del nostre col·lectiu, no havíem viscut una situació igual", afirmen els tècnics tributaris a la missiva, on demanen a l'administració que s'escolti "als experts i professionals" i que es considerin les seves reclamacions.

"Reclamem novament, amb més força que mai, sent la veu dels membres de les associacions federades, que ampliïn fins al 30 de setembre el termini per a la presentació de la Declaració de l'IRPF 2019, així com l'Impost de Societats 2019, que no s'hauria d'elaborar fins al novembre, data límit per presentar els comptes anuals", conclouen els tècnics tributaris.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No