Mercadal

Aquest dissabte s’incorporaran la totalitat de les parades al Mercat de Vilafranca

El Mercat dels Dissabtes tindrà una nova disposició de parades fins que es pugui retornar a la normalitat

Redacció Vilafranca del Penedès 24-06-2020 11:21 Lectures 1738

En les darreres setmanes el Mercat dels Dissabtes de Vilafranca ha anat reincorporant  parades de manera progressiva i en tot moment d’acord a les indicacions de les autoritats sanitàries pel què fa a aforament, mesures de seguretat i nombre de parades.

A partir del proper dissabte, el mercat comptarà ja amb la totalitat de parades però amb una disposició diferent i ocupant noves ubicacions per tal de deixar més espai entre parades i d’evitar aglomeracions, però garantint la continuïtat comercial.

Per tant, a partir del proper dissabte 27 de juny, i fins que es mantinguin les mesures de distanciament social, la disposició del mercat mentre serà la següent:

-          Plaça de la Vila: alimentació (fruita, verdura, xurreria i fruits secs)

-          Plaça de Sant Joan: productors de la terra, xarcuteria, pesca salada i olives

-          Carrer de la Cort: alimentació i floristeries

-          Plaça de la Constitució: productors de la terra i altres alimentaris

-          Places del Vall del Castell, de l’Oli i de Jaume I: parades habituals no alimentàries

-          Rambla de Sant Francesc: parades habituals de tots els sectors comercials (quotidià no alimentari, alimentació, planter i productors temporals)

-          Font dels Alls: aviram

-          Lateral de la rambla St. Francesc (davant escola Sant Josep): parades grans de fruita i verdura (ubicades habitualment a la plaça  de la Vila i Sant Joan)

-          Rambla de Nostra Senyora (calçada i zona de vianants): parades no alimentàries ubicades habitualment al C/ de la Cort, plaça de la Constitució i Vall del Castell.

Per tal de tornar a ubicar tot el mercat, ha calgut dur a terme mesures excepcionals, com ara ocupar el lateral de la rambla Sant Francesc i la rambla Nostra Senyora, que estaran tallades a la circulació. També ha estat necessari  eliminar fileres de parades, fer passadissos més amples i garantir una major separació entre parades. A la rambla Sant Francesc s’ha habilitat un sentit únic de circulació per als vianants, marcat amb fletxes direccionals, amb una entrada i sortida en ambdós extrems.

Amb aquestes mesures es vol guanyar amplitud, evitar aglomeracions,  i garantir el retorn de l’activitat comercial a les gairebé 200 parades del mercat.

El mercat continuarà comptant amb personal  acreditat de Protecció Civil i agents cívics que vetllarà pel compliment de les mesures de seguretat. Els/les visitants així com el personal de les parades, ha de continuar complint les mesures obligatòries, com l’ús de la mascareta i  la distància de seguretat.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No