Estiu 2020

Vilanova obre la temporada turística amb nous reptes i els ulls posats al turisme de proximitat

Aquesta setmana s'han presentat les noves postals i pòsters promocionals de Vilanova i la Geltrú, fruit del concurs de fotografia #postalsvng que es va organitzar durant la Fira de Novembre

Redacció Vilanova i la Geltrú 24-06-2020 12:24 Lectures 1844
Vilanova obre la temporada turística amb nous reptes i els ulls posats al turisme de proximitat. Ajuntament de Vilanova

Vilanova obre la temporada turística amb nous reptes i els ulls posats al turisme de proximitat. Ajuntament de Vilanova

Aquesta setmana s'han presentat, davant de l'Oficina de Turisme de Ribes Roges, les noves postals i pòsters promocionals de Vilanova i la Geltrú. Un producte fruit del concurs de fotografia #postalsvng que es va organitzar a Instagram durant la Fira de Novembre de l'any passat, i que ha de portar els racons de Vilanova i la Geltrú arreu del món.

L'acte ha servit per donar el tret de sortida a una temporada turística que es presenta atípica, després dels mesos de confinament per la pandèmia de la Covid-19, i marcada per les mesures de prevenció que cal prendre a partir d'ara.

És per això que l'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, ha volgut llançar un missatge: “fins ara hem dit “queda't a casa”, doncs ara hem de poder dir “queda't a la ciutat”, perquè tenim molt per oferir. Hem de promoure el consum intern, ajudar els agents locals que es dediquen al turisme, perquè ells ajuden tot l'any a posar Vilanova al mapa, i ara som 68.000 persones que podem donar activitat al nostre entorn després de tot el que acabem de passar”.

A l'acte s'hi han aplegat, a banda dels instagramers guanyadors del concurs de postals, representants de la FEGP, de Viu Comerç, del Gremi d'Hostaleria i de l'Estació Nàutica.

El diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Juan Luis Ruiz, que també és regidor del consistori vilanoví, s'ha mostrat molt satisfet perquè “fa unes setmanes no sabíem que podríem estar iniciant la temporada turística i recuperar una certa normalitat. S'està fent un esforç important de les administracions per captar el turisme de proximitat, que és el que tindrem aquest any”. Ruiz va explicar que venim d'una temporada 2019 en que les xifres a Catalunya i a la província van ser molt positives, havien augmentat l'afluència i la despesa, “el que mostra que l'aposta per turisme de qualitat i el turisme de proximitat pel qual està treballant Vilanova i la Geltrú ens els darrers governs ens fa ser un destí de referència al conjunt del país”.

El regidor de Projecció de Ciutat, Promoció Econòmica i Patrimoni, Jordi Medina, ha volgut reconèixer la tasca de les administracions i de les entitats privades en l'aposta pel turisme, així com la tasca dels instagramers que “amb aquestes fotografies esteu reflectint no només el què tenim a la ciutat, sinó també les sensacions que us aporten aquests espais, que ens ajudaran a fer promoció de la ciutat i a mostrar Vilanova i la Geltrú arreu del món”. Les deu imatges, de gran qualitat, mostren el patrimoni material i immaterial de la ciutat, des de la Pasifae o l'Espai Far, passant per moments àlgids de la Festa Major o racons amagats dels Colls. Les postals de VNG estaran a la venda a les oficines de turisme i altres establiments de la ciutat.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No