Etapa de represa

Els mercats setmanals de Sant Pere de Ribes obren amb totes les parades

La reincorporació de punts de venda de productes no alimentaris ha fet necessari ampliar l’espai que ocupa el mercat, a tots dos nuclis, per garantir la distància necessària

Redacció Sant Pere de Ribes 30-06-2020 16:47 Lectures 1617
Els mercats setmanals de Sant Pere de Ribes obren amb totes les parades. Ajt Sant Pere de Ribes

Els mercats setmanals de Sant Pere de Ribes obren amb totes les parades. Ajt Sant Pere de Ribes

Els mercats setmanals de Sant Pere de Ribes obriran aquesta setmana amb la totalitat de les seves parades, després del període de restriccions marcat per la crisi sanitària de la Covid-19. Un cop finalitzat l’estat d’alarma i superada la fase transitòria dictada per la Generalitat de Catalunya fins al 25 de juny, s’hi afegiran els punts de venda de productes no alimentaris. Dimecres, 1 de juliol, ho farà el mercat de les Roquetes, i divendres, 3 de juliol, el de Ribes.

En la nova disposició de les parades, s’ha intentat respectar la ubicació original, però la necessitat de deixar major separació física entre aquestes ha fet variar la disposició d’algunes al carrer de Múrcia de les Roquetes (en el tram comprès entre el carrer de Roger de Flor i la Ronda de la Masia Nova) i ocupar un tram més de la rambla del carrer del Carç de Ribes. D’aquesta manera, es permet una major permeabilitat i s’afavoreix el distanciament entre persones i també entre punts de venda.

Bosses pròpies i distanciament de metre i mig

L’Ajuntament recorda que per a una correcta higiene al realitzar les compres al mercat cal portar bosses pròpies, mantenir una distància de seguretat amb altres compradors i amb els paradistes d’un metre i mig, tapar-se la boca i el nas amb mascareta i utilitzar guants. També, en la mesura del possible s’ha d’evitar les cues. Un cop acabada la compra, cal realitzar una higiene de mans amb aigua i sabó i amb solucions alcohòliques.

A principis de maig, un cop superades les fases més crítiques derivades de l’estat d’alarma i a petició de la ciutadania, van reobrir els mercats setmanals, només amb les parades del sector alimentari per la seva consideració de productes essencials. Per fer possible l’activitat dels paradistes, es va optar per una distribució de parades i unes mesures de seguretat respectuoses amb les ordres sobre distanciament que s’anaven dictant.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No