Neteja del litoral

Agricultura aprova ajuts d'un milió d'euros al sector pesquer per a la recollida de deixalles marines

La Generalitat farà un primer pagament de 500.000 euros

Les escombraries poden arribar a ser el 38% de la captura pesquera a Vilanova i la Geltrú. EIX

Les escombraries poden arribar a ser el 38% de la captura pesquera a Vilanova i la Geltrú. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Departament d'Agricultura destinarà 1 MEUR al sector pesquer per a la recollida de deixalles. La iniciativa permetrà contribuir a la recuperació del medi marí, compensar el sector per la seva dedicació a aquesta iniciativa, avaluar la incidència que té el factor humà en la contaminació dels mars i consciencia els pescadors i la ciutadania de la importància de gestionar els residus. La Generalitat farà un avançament de mig milió d'euros a la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona (127.489,54 euros), a la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors (81.868,16 euros); a les Confraries de Pescadors de Barcelona (149.758,47 euros) i a les de Tarragona (140.883,84 euros).

Per reduir l’impacte negatiu de les deixalles marines als ecosistemes i la biodiversitat marina, l’Estratègia Marítima de Catalunya 2030 preveu impulsar iniciatives com la d’aquests ajuts, destinats a l’enretirada activa de residus presents a l’ecosistema i accions per millorar el coneixement i la conscienciació sobre aquesta problemàtica per poder actuar sobre el seu origen.

Diversos estudis indiquen que prop del 80% d’aquesta forma de contaminació està formada per plàstics i que la principal font són les activitats humanes terrestres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local